Hagström i tårar: ”Suger – är tom”

Johanna Hagström misslyckades i Falun

FALUN/STOCKHOLM. Sprinten slutade med glansiga ögon vid Sportbladets mikrofon.

Johanna Hagström hade en tung dag i Falun.

– Jag känner mig bara tom, säger hon.

Johanna Hagström hade chansen att gå vidare till semifinal som ”lucky loser”, men hon åkte ut med minsta möjliga marginal.

Lördagens fristilssprint i Falun var över redan innan semifinal för Hagström.

– Jag hade nog inte riktigt dagen i dag, konstaterar hon.

”Mitt sämsta resultat”

Hagström var nära att åka ut redan i kvalet, där hon gick vidare som sista åkare.

– Det är väl mitt sämsta resultat. Och jag brukar ändå vara bättre i prologen än i heat. Det jobbiga var att jag inte visste vad det var. Jag hade bra skidor och tyckte kroppen svarade helt okej, säger hon.

– Det suger att åka dåligt här. Det var länge sedan jag åkte ut i en kvart.

Johanna Hagström i tårar efter uttåget.
Johanna Hagström i tårar efter uttåget.

Hagström i tårar

Johanna Hagström får tårar i ögonen när hon försöker sätta ord på besvikelsen över att misslyckas i världscupen på hemmaplan, i ”den häftigaste tävlingen på säsongen”.

– Det är mycket känslor. Jag tycker att det är lite... Jag känner mig bara tom. Jag vet inte vad jag ska göra. Det är så otroligt tråkigt att åka dåligt här, säger hon.

Vad ska du göra nu?

– Jag vet att det står massa Ulricehamns-ungdomar (från Hagströms skidklubb Ulricehamns IF) som åkte en stafett här. Så jag ska försöka träffa dem och det tror jag kommer göra mycket. Det finns otroligt fint folk som bryr sig om en och resultatet är bara en liten grej på ett papper.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.