”Bad News Barbies” succédebut i Globen

”Det här betyder allt för mig”

avAndreas Käck

Bea Maleckis UFC-debut slutade i succé.

Hon besegrade brasilianskan Duda Santana och blev därmed historisk som första svenska kvinnan i UFC att vinna på svensk mark.

– Det här känns fantastiskt, säger ”Bad News Barbie”.

Bea Malecki, 27, var optimistisk inför UFC-debuten på hemmamark i Globen, Stockholm. Men hon fick ingen rolig start på matchen mot Duda ”Cowboyzinha” Santana. Brasilianskan tog kommandot direkt och fick ner svenskan på mattan tidigt i den första ronden.

– Men jag tänkte bara: ”Aldrig att jag ger upp”. Det spelade ingen roll att hon slog mig i ansiktet, jag brydde mig inte, jag skulle aldrig ge upp, säger Malecki.

I den andra bytte matchen skepnad helt.

Stående ovationer

Bea – som bytte till MMA från thaiboxning så sent som 2017 – fick ner sin motståndare i mattan, fick ett stadigt grepp – varpå Santana tvingades ge upp.

Jublet i Globen var enormt och efteråt var ”Bad News Barbie” lyrisk.

– Det här känns fantastiskt. Jag fick sån energi från fansen. Det var så kul att komma in hit, titta upp mot publiken och verkligen se dem i ögonen, deras ansiktsuttryck… Det är helt sjukt att så många kommer hit; så klart för att titta på hela galan, men också för att se mig fajtas, säger hon.

”Betyder allt”

Segern gör henne historisk.

Ingen annan kvinnlig UFC-fajter hade vunnit inför svensk hemmapublik.

Vad betyder det här för dig?

– Det betyder allt för mig just nu. Det här var mitt största mål fram till nu. Nästa mål kommer vara ännu större och betyda allt för mig just då. Jag jobbar hela tiden mot mina mål.

Och vad är nästa mål?

– Nästa match. Klättra mot toppen. Vi får se när det blir och vem det blir mot, men målet är att fortsätta klättra uppåt, säger 

Foto: VILHELM STOKSTAD
ARTIKELN HANDLAR OM

MMA

UFC

Kampsport