Bekräftat: Doldisen tar över Helsingborg

Från division 3-kval till handbollsligan i ett kliv

avJohan Flinck

1 av 2 | Foto: LENNART MÅNSSON / © Bildbyrån

HELSINGBORG. I går avslöjade Sportbladet att doldisen Krister Lindgren var nära att ta över OV Helsingborg i handbollsligan nästa säsong.

Nu är det bekräftat:

Division två-tränaren hoppar upp tre divisioner i ett enda kliv.

Häromveckan tog OV Helsingborg steget upp till handbollsligan för andra gången på tre år.

I tisdags avslöjade Sportbladet att Ulf Sivertsson, som lett laget under de här tre säsongerna, inte får vara kvar när hans kontrakt nu går ut. Detta bekräftades senare på kvällen av klubben.

Tränar division två-lag

OV Helsingborg har jagat en ersättare under vårvintern och i går kunde Sportbladet avslöja att Krister Lindgren var en av de heta kandidaterna.

På onsdagen bekräftade klubben att doldisen tar över laget efter Sivertsson.

– Det är en mycket kompetent tränare, vars ledarskap utmärks av stort engagemang och hårt arbete. Vi vill på allvar etablera oss nu i Handbollsligan, och då krävs det att vi tar ytterligare steg i och runt herrlaget. Ett av de stegen är att rekrytera en ledare som kan bosätta sig i staden och leva och andas OV, säger sportchefen Filip Karlsson i ett pressmeddelande.

Den 52-årige skåningen, som skrivit på ett tvåårskontrakt, har den här säsongen tränat Trelleborg som på söndag ska försöka kvala sig kvar i division två mot just OV Helsingborgs b-lag.

Senast Lindgren tränade ett lag i handbollsligan var för tio år sedan när han ledde IFK Ystad i två säsonger. Han har också gjort flera vändor i de norska och danska högstaligorna under de senaste de senaste 15 åren, bland annat danska Skjern.

ARTIKELN HANDLAR OM