Lewis Hamilton hyllar Schumacher

Alfa Romeo vill se Mick i Formel 1 redan 2020

Mick Schumacher kan få chansen att köra Formel 1 redan 2020.

Han hyllas stort av en av en av tidernas största stjärnor.

– Mick är en av de unga förare som imponerat allra mest på mig, berömmer Lewis Hamilton.

Schumacher junior, son till Michael Schumacher, tävlar i Formel 2 sedan 2019. Han tog en seger förra säsongen, ligger femma i årets mästerskap och även om resultaten i sig inte är så oerhört imponerande kan hans insats räcka till F1.

Redan under hösten 2020.

– Mick gör ett riktigt bra jobb och han kommer att få möjligheten att köra ett test för Formel 1, kanske innan säsongen är slut. Sedan får vi se, säger Alfa Romeos teamchef Frederic Vasseur till den tyska tv-kanalen Sky.

– Nivån i Formel 2 oerhört hög, det finns fem, sex förare som kan vinna race i år.

Mick Schumacher.
Mick Schumacher.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton.

Aktuell för Formel 1 2020

21-årige Mick Schumacher är vid sidan av sitt engagemang i Formel 2 uttagen till Ferraris förarakademi, men det är han inte ensam om bland de framgångsrika förarna i Formel 2. Även mästerskapsledaren Callum Illiot och hans teamkollega Robert Schwartzman, tvåan i mästerskapet, kör för Ferrari Driver Academy.

Det är framför allt de förarna som är aktuella för ett F1-engagemang i något av Ferraris kundteam 2021, antingen i Haas eller i Alfa Romeo där Ferrari de senaste åren har valt ut en av förarna.

– Jag måste säga att Mick är en av de unga förare som imponerat allra mest på mig, berömmer Lewis Hamilton i en intervju med tyska Sport Bild.

– Framför allt är jag imponerad av hans personlighet. Han är en så försynt ung man. Mick kör racing eftersom han helt enkelt älskar att göra det. Det är verkligen inte enkelt att gå i sin fars fotspår, inte när pappa är en legendar.

Hamilton hyllar Schumacher

Michael Schumacher körde 307 F1-lopp under sin karriär, han vann sju VM-titlar och 91 GP-lopp. Fler än vad någon annan förare har lyckats med.

– Michael flyttade fram alla gränserna som fanns inom vår sport, Mick går ändå sin egen väg och han gör det fantastiskt bra, säger Lewis Hamilton.

– Han står med båda fötterna fast på jorden och det imponerar verkligen på mig.

VM-ledaren Lewis Hamilton är även han en av F1-sportens mest framgångsrika förare, han är på väg att tangera Schumachers rekord på sju VM-titlar och har goda möjligheter att även komma upp i fler än 91 GP-segrar redan den här säsongen.

I dagens kval till Belgiens GP satte han ett nytt banrekord när han körde in sin sjätte pole position på den klassiska banan Spa-Francorchamps.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.