Ralf Schumachers varning till Vettel

Fick stryk av Charles Leclerc även i Singapore

Charles Leclerc behåller kommandot om F1 - och Ferrari.

Kan Sebastian Vettel komma tillbaka?

– Klarar han inte det är han borta, säger Ralf Schumacher.

Efter två tunga tävlingshelger i Belgien och i Italien där det Charles Leclerc dominerat sin kollega Sebastian Vettel så har kritiken mot den fyrfladige världsmästaren varit hård.

Hans framtid har ifrågasatts och Ralf Schumacher varnar för att Vettel kan tvingas lämna Ferrari redan 2020.

– Han gjorde en riktig miss på Monza och det får absolut inte hända, säger Ralf Schumacher som under sina tio år i F1 tävlade för både Williams och Toyota och numera är expert hos den tyska F1-kanalen Sky.

– Det handlar om hans förarplats för nästa år. Om det fortsätter så här kan jag inte lova att Ferrari behåller honom. Han måste dominera kollegan Leclerc under resten av säsongen.

Schumacher varnar Vettel

Vettel har ett kontrakt för nästa år, men Schumi II antyder att Vettel kan få problem att behålla det om han inte hittar formen.

– Klarar han inte det, då tror jag att han är borta, säger Michael Schumachers lillebror som vann sex F1-lopp under sin karriär.

– Det är så att bladet kan vändas rätt fort inom motorsporten.

Även i Singapore v ar det Charles Leclerc som hade övertaget. Han gjorde ett makalöst bra sista försök och tog pole position. Han delar första startled med Mercedes Lewis Hamilton.

– Å herre gud, jag tappade kontrollen vid tre tillfällen, jublar Leclerc efter sin tredje pole position i rad.

– Jag är otroligt glad över det här kvalet.

Ferraris Sebastian Vettel var trea i kvalet före Max Verstappen, Red Bull. I morgon väntar nästan två timmars racing i 30-gradig värme. Stadsbanan i Singapore är en av de absolut tuffaste utmaningarna under F1-säsongen. Både förare och bilar lider av värmen och den höga luftfuktigheten.

F1-bloggen med nyheterna från Singapores GP.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.