Sjöström avstår EM: "Tänker långsiktigt"

Av: 

TT

Sarah Sjöström väljer med all sannolikhet att avstå nästa simmästerskap, kortbane-EM i Glasgow i december.

I stället satsar hon på nya International Swimming League, ISL.

– Eftersom det är nytt så kommer det att vara huvudfokus, säger hon till TT.

ISL startar nästa helg och den nya tävlingsserien, som lockar större delen av världseliten, avgörs under hösten med final i Las Vegas den 20-21 december.

Kortbane-EM i Glasgow går den 4-8 december.

– Kortbane-EM finns än så länge inte med i planeringen. ISL kommer att vara huvudfokus och så måste man få lite tid över för träning också. Man har ju OS i baktankarna, säger Sjöström.

Sarah Sjöström visar upp VM-guldet på 50 meter fjäril i Gwangju. Nu väljer hon att avstå nästa mästerskap, kortbane-EM i december. Arkivbild.
Sarah Sjöström visar upp VM-guldet på 50 meter fjäril i Gwangju. Nu väljer hon att avstå nästa mästerskap, kortbane-EM i december. Arkivbild.

Sjöström blev historisk i somras i sydkoreanska Gwangju när hon som första kvinna tog fem individuella VM-medaljer, ett guld, två silver och två brons.

När kortbane-EM avgjordes i Köpenhamn för två år sedan tog Sjöström tre guld och tre silver. Men någon ny medaljorgie blir det inte i Glasgow. För vid sidan av ISL finns också tankarna på OS i Tokyo nästa sommar.

– ISL-upplägget är perfekt för mig. Det är två tävlingar nu, sedan sex veckors träning, sedan en tävling i London och sex veckors träning innan finalen i Las Vegas. Det är det optimala upplägget om man ska tänka mer långsiktigt, säger hon.

Den nya penningstinna ISL-touren, som avgörs som lagtävling, startar i amerikanska Indianapolis den 5-6 oktober.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN