Skrällseger i svenskmötet i Brave 38

Av: Filip Lindfors

Publicerad:
Uppdaterad:

Brave 38 i Stockholm bjöd på en skräll i svenskmötet mellan Malin Hermansson, 30, och Elin Öberg, 21.

Hermansson gick in som favorit då hon har mycket större rutin och är kontrakterad av Bellator, en av de största organisationerna inom MMA.

Men Öberg vann matchen via delat domslut och tog därmed den största segern i sin karriär.

Inför matchen hade Malin Hermansson lovat en stående fight och inledningsvis såg det ut som att hon skulle hålla det löftet. Båda svenskorna startade ståendes i ett högt, aggressivt tempo. Men bara en minut in i första ronden tog Hermansson ner Öberg på marken efter att ha parerat en spark. Väl på marken var Hermansson på topp i ungefär en minut innan Öberg tog sig loss.

”Herminator” tog sedan Öbergs rygg mot slutet av första ronden och såg ut att ha en bra rear-naked choke med cirka 30 sekunder kvar.

Hermansson avslutade sin senaste match mot Ana Maria Pal på Brave 35 genom rear-naked choke utan att ha sina ben låsta runt sin motståndare. I den andra ronden mot Öberg såg det ut som att Hermansson jobbade på att få till ett liknande avslut när hon hade en liknande strypning på gång. Öberg visade upp en bra defensiv på marken och vände sedan ett nytt nedtagningsförsök och hamnade själv på topp mot slutet av andra ronden. Innan dess visade nykomlingen Öberg att hennes striking var snäppet vassare och snabbare än den mer rutinerade Hermansson.

Öberg, som debuterade som proffs så sent som 2018, visade blixtsnabb striking och bra försvar på marken. I början av den tredje ronden fick Öberg in en klockren huvudspark som såg ut att skaka Hermansson.

Vann via delat domslut

Matchen gick tiden ut och domarna gav segern till Elin Öberg. Det var ett delat domslut där en av domarna gav Öberg alla tre ronder medan de andra två gav poängen 29–28 åt vardera fighter.

I Öbergs ringhörna fanns den svenska MMA-stärnan Simon Sköld som fick se sin fighter ta den mest meriterande vinsten i sin karriär. Det var en sprudlande glad Elin Öberg som delade med sig av sina tankar efter matchen.

– Jag är så glad. Jag visste att jag gick in som en underdog inför den här matchen. Jag visste att hon skulle vara stjärnan men det innebär också mer press på henne, säger Öberg i segerintervjun.


TV: HÄR FÖLJER DU GALAN LIVE!

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN