Mauler föll tungt i comebacken

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
Uppdaterad:

Alexander Gustafsson gick på en snabb chockförlust mot förre tungviktsmästaren Fabricio Werdum i Abu Dhabi.

Efter halva första ronden fastnade The Mauler i en arm- och benkoppling på golvet och tvingades att ge upp i sin comeback.

– Det suger att förlora men jag lever och mår bra. Det är en sport, en sport jag älskar, skriver Alexander på Twitter.

Alexander Gustafsson, som la av förra förra sommaren efter hemmaförlust mot Anthony Smith, klev in i buren på Fight Island för att starta om sin UFC-karriär. Nu i tungvikt i stället för lätt tungvikt.

Han hann knappt komma in i gamet igen.

Svensken fick iväg några fina slagkombinationer i stående, men när den 42-årige brasilianske motståndaren fick grepp och kunde dra ned honom till golvet var det över. Hur Alex än försökte kom han inte ur den nio år äldre motståndarens lås.

The Mauler förlorade mot Fabricio Werdum.
Foto: Handout / Getty Images Europe
The Mauler förlorade mot Fabricio Werdum.

”Han kommer, var redo”

Vad förlusten i natt betyder för Alexanders nystart i MMA vet vi inte ännu. Den svenske stjärnan får fundera ett tag på om han orkar gå vidare med sin omstart.

Alexander Gustafsson var mycket besviken efter sin förlust och ställde inte upp för att prata med media.

På Twitter skrev han i natt:

”Det suger att förlora men jag lever och mår bra. Det är en sport och jag älskar den här sporten. Tack Werdum för en grym fajt och tack UFC för möjligheten. Nu firar vi min broder och klubbkamrat Khamzat Chimaev. Han kommer, var redo.”

Avslutar karriären

Werdum slutar nu sin karriär i MMA-sporten.

– Det är känslosamt. Jag ville verkligen vinna min sista match i karriären och vi gjorde allting rätt förberedelserna. Men det spelar ingen roll hur bra ens kropp är om inte huvudet är på rätt plats också, sa Werdum.

Publicerad:

LÄS VIDARE