Stjärnorna fast i ”snuskboendet”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Råttfällor i tvättrummet, vägglöss i sovrummen och oätliga måltider.

Det var vad flera WNBA-spelare möttes av när de samlades och isolerades i väntan på att inleda säsongen.

”Oacceptabelt”, skriver Washington Mystics-stjärnan Elena Delle Donne.

All amerikansk idrott har stått på paus under coronakrisen. Nu börjar dock ligorna så sakteliga smyga igång. Herrarnas högstaliga i basket, NBA, ska återuppta säsongen i ESPN:s flådiga anläggning på Disney World i Orlando.

För damerna i WNBA ser det annorlunda ut.

De har förpassats till den mindre påkostade anläggningen ”IMG” i Bradenton – och av bilder och reaktioner att döma är förhållandena i den så kallade ”bubblan” under all kritik.

I videoklipp från några av de bostäder där spelarna nu ska sitta i karantän i fyra dagar syns ostädade tvättrum med råttfällor och sovrum med maskar på golvet.

”Det här är inte okej”, skriver ESPN:s reporter Kayla Johnson, som är den som publicerar videoklippen.

”Väldigt besvikna”

Las Vegas Aces-stjärnan A'ja Wilson har bekräftat videoklippens äkthet och Washington Mystics Elena Delle Donne skriver på Twitter att det hela är ”oacceptabelt”.

En ligakälla berättar även för sajten Deadspin att flera spelar har problem med vägglöss i sina rum. Källan säger att ligan ”jobbar på att åtgärda problemen”.

– Det har kommit till vår kännedom att många spelare är väldigt besvikna, säger källan.

Får inte vegetarisk mat

Ett annat problem är maten.

Chicago Sky's Diamond DeShields är vegetarian och har därför beställt vegetarisk mat. Men under de två dagar hon hållits isolerad har hon serverats kött i matlådorna vid varje måltid.

”Jag vet att ligan har tusen andra saker att ta itu med, men det här är ett problem som inte kan vänta på att bli åtgärdat. Speciellt inte för spelarna som bor på hotell där det inte finns något kök, eller ens mikrovågsugn”, skriver hon på Instagram.

Deadspins källa bekräftar att maten har varit ett problem.

”Spelarna är inte tillåtna att lämna sina rum och får därför matlådor levererade till sig. Många av dem vägrade äta sin frukost i morse eftersom det helt enkelt inte var aptitligt nog”, säger källan.

WNBA-säsongen skulle egentligen ha börjat den 14 maj. Det finns i nuläget inget spikat datum för när säsongen ska starta, men troligen i slutet av juli eller början av augusti. Alla lag ska spela 22 grundseriematcher, därefter väntar slutspel. Allt kommer att ske i ”bubblan” i Bradenton.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN