Emilia Fahlin i svår krasch

Publicerad:
Emilia Fahlin under en världscuptävling i augusti 2018
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Emilia Fahlin under en världscuptävling i augusti 2018

SPORTBLADET

Svenska cykelstjärnan Emilia Fahlin råkade ut för en allvarlig krasch i helgen.

Hon flög över styret på en bergsväg i spanska Girona och vårdades på sjukhus i två dygn.

– Hjälmen sprack när jag slog i vägen – men hade jag inte haft den hade det nog varit kört, säger Emilia Fahlin till vargardacycling.se.

Svenska cykelstjärnan Emilia Fahlin tvingas till flera veckors vila efter en svår krasch på en bergsväg utanför spanska Girona.

Olyckan inträffade i söndags och Örebrocyklisten har vårdats på sjukhus i två dygn sedan läkarna upptäckt en mindre blödning mellan skallbenet och hjärnan.

– Det var den värsta krasch jag råkat ut för under hela min karriär. Hjälmen sprack när jag slog i vägen – men hade jag inte haft den hade det nog varit kört, säger Emilia Fahlin till vargardacycling.se.

”Bakhuvudet fick ta smällen”

Fahlin, som fyra på VM i fjol, var ute på ett ensamt träningspass när hon plötsligt körde på en sten på vägen i en utförslöpa.

– Det gick nog i 60 kilometer i timmen när den där stenen dök upp. Jag flög över styret och bakhuvudet fick ta hela smällen, säger Emilia Fahlin som lyckligtvis inte tappade medvetandet.

Synen försvann dock under en tid direkt efter olyckan.

– Jag var rädd att tappa medvetandet, ensam på en liten väg i bergen. Håll dig vaken var det enda jag tänkte. Men när det efter ett tag kom en bil som stannade förstod jag att det skulle ordna sig.

Har fått lämna sjukhuset

Hon har fått lämna sjukhuset men med order att ta det lugnt.

Blödningen har gått tillbaka men det är oklart hur lång tid det tar innan hon återhämtat sig från hjärnskakningen.

– Kroppen börjar piggna till men huvudet är fortfarande ont och tungt. Just nu vet jag inte när jag kan vara tillbaka på cykeln igen. Det får ta den tid det tar, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN