Succé för Elias nya radarpartner i Vancouvers kross

Tystade Boston med dubbla mål

När det blev klart att Vancouvers målstarke stjärna Brock Boeser missar resten av säsongen gick klubben ut och bytte till sig Tyler Toffoli, 27, från Los Angeles Kings.

Med Elias Pettersson vid sin sida i natt såg nyförvärvet till att visa varför Canucks tog in honom när laget fullkomligt demolerade Boston.

Med 1–1 på tavlan halvvägs genom första gjorde Toffoli sin första insats i matchen när han i powerplay spelade fram till Bo Horvats 2–1.

Sedan låg 27-åringen lågt ett tag medan hans lagkamrater inkasserade fyra raka mål och tog en vad som såg ut att vara övertygande 6–1-ledning.

Men när Bruins påbörjade en comeback i tredje klev han fram igen och efter två snabba Boston mål för 6–3 var det åter Toffolis tur.

Det första målet kom i slottet efter att han dunkat in en passning från J.T. Miller och knappt två minuter senare kom nästa, från nästan precis samma plats, efter en tjusig passning från rookiebegåvningen Quinn Hughes.

Och när Jake Virtanen gräddade på med 9–3 i slutminuterna var matchen sedan länge över.

”Ville visa var vi står”

Segern var särskilt viktig för Vancouver som i skrivande stund dansar en dödens dans med fyra andra lag i Pacific Division.

– Det var skönt, vi ville visa var vi står. Jag tyckte vi var bra senast och i natt visste vi allt om Boston, vilken talang de har och hur bra de är. Vi gjorde en riktigt bra match, säger Toffoli efter matchen.

Med ungefär 20 matcher kvar att spela ligger samtliga inom sex poängs avstånd och sannolikt kommer minst en av dem att missa slutspel.

Nattens seger innebär att Canucks klamrar fast vid andraplatsen i Pacific, två poäng bakom ledande Vegas men med två matcher färre spelade.

Och apropå Vegas tog de gyllene knektarna sin femte raka seger när man i natt avhandlade gästande Florida med 5–3.

Med en stabil insats från Marc-Andre Fleury i kassen och mål från fem olika målskyttar visade Golden Knights prov på imponerande bredd.

Med sju segrar på de senaste tio matcherna har Vegas växlat upp ordentligt på slutet och ser fast beslutna ut om att fortsätta spela hockey efter att grundserien tar slut i april.

I Los Angeles kunde gästande Colorado efter många om och men till sist inkassera en tvåpoängare.

Efter 1–1 under ordinarie tid gick matchen till straffar och där blev det till slut Avs som drog det längsta strået när Joonas Donskoi tryckte in den avgörande pucken.

För svensk del noterades Gabriel Landeskog för en assist i matchen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.