Golf

Carin Koch: Vill hon vara en liten oskuldsfull tjej och samtidigt ett sexobjekt?

Av: 

Carin Koch

SPORTBLADET

Proffset om de senaste trenderna inom golfen

Det är inte mycket som irriterar mig.

Jag är oftast glad och tar dagen som den kommer. Tycker också att alla ska hitta sin egen stil, och jag gillar detaljer som sticker ut.

Men - ibland får jag bita mig i tungan och inte fråga den unga amerikanskan vad hon egentligen tänker på!

Carin Koch tycker till.

I tidigare krönika här på Sportbladet nämnde jag mitt eget dåliga omdöme med 90-talets stora hårtofsmode. Mitt gigantiska spänne var i alla fall inne då, fast det är svårt att tro idag...

Men en rosett knuten av band i olika färger kan väl inte vara inne på 2000-talet, om inte flickan är 10 år gammal?

Spelaren jag tänker på marknadsför sig väl. Hon har en sexig kalender och syns mycket i media. Hon är ung snygg, vältränad, ja, ett riktigt föredöme för den nya amerikanska golfgenerationen. Hon är dessutom jättetrevlig och omtänksam!

Denna image toppar hon med att knyta en gullig rosett runt den ofta flätade hårtofsen. Ibland röd/blå/vit, mycket patriotiskt, ofta perfekt matchande sin "outfit" för dagen.

Amerikansk dubbelmoral? Vill hon vara en liten oskuldsfull tjej och samtidigt ett sexobjekt?

Eller har jag helt missat rosett-trenden?

Vi andra då?

Det är svårt att se snygg och kvinnlig ut i "baseball-hat", vanlig keps alltså. De flesta tar på keps för att de har en dålig hårdag. Jag också.

Något måste de flesta av oss spelare ha på huvudet. Inte bara för att skydda mot sol eller regn. Det är ju bästa reklamplatsen!

Men det är svårt att förnya sig. Sponsorns utbud är vad vi har att välja på, oftast inga modejättar direkt.

Jag gjorde ett försök och skaffade egna hattar. Min sponsor broderade sen på sin logga. De godkände min hatt för träningsvarv och tävlingsspel torsdagar och fredagar. Men - loggan syntes inte bra nog för spel på helgen...

Min Sponsor har nya hattar på gång. Jag såg första prototypen förra året och provade ut min storlek och favoritmodell. För ett par veckor sedan fick jag se en nyare prototyp och provade igen. Snygg modell och jättefina rutiga tyger!

Men hur lång tid kan det ta att ta fram en hatt? De vanliga modebutikerna har klarat av flera säsonger medan jag fortfarande kvar i provstadiet.

Tur att jag inte är en person som irriterar mig lätt...

Det finns några spelare som gått ifrån de traditionella kepsarna och skapat en egen stil. Bakåtvänd basker är ett exempel. Några har banderoll, eller schalett knuten runt huvudet, ibland med ett företagsnamn tryckt där fram.

En spelare på touren hade ett eget hattmärke faktiskt, hon blev mer känd för hattarna är för sitt spel.

Men nu ser jag inte hennes stora westernhattar så ofta. Hon själv har keps för det mesta.

Min favorittrendpryl, lovade jag skriva om. Det är en markeringsknapp med magnet. Den sitter på hatten/kepsen och är därför lätt att komma åt!

Varför tänkte ingen på det tidigare?

Hur många år letade vi i fickan efter ett mynt på varje green, för att markera våra bollar?

Mina favoritknappar är gjorda med "swarofski-stenar" och finns i många varianter. Jag har exempelvis mina söners initialer i deras favoritfärger. Ett C i klassiskt svart och vitt. Svenska flaggan. Ett hjärta. Och blommor i olika färger. Ofta använder jag knappen med rosa bandet, som säljs till förmån för cancerforskning. En dödskalle är den nyaste i min samling.

De glimmar fint på brättet och är roliga att matcha med kläderna förstås. Behövs ingen stor färgglad rosett då inte....

Jag försöker ibland skylla puttarna som inte går i på dessa små metallbitar. Det kan kännas skönt. Om jag har en bra dag på greenerna använder jag naturligtvis samma markering nästa dag. Ibland byts en markering snabbt ut förstås.

Markeringsknappar kan med fördel också användas av företag och golfklubbar som reklam. Vilken trend!

I nästa trendspalt ska jag skriva om någon som chockade mig på Masters. En bra "trendchock" tycker jag!

Jag lovar att det inte handlar om rosetter.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Golf