Poker

Barbosa till Full Tilt

Av: 

Jim Baas

SPORTBLADET

”Fantastiskt roligt”

Årets spelare i Portugal 2008, João Barbosa har skrivit kontrakt med Full Tilt.

– Hedrande, säger han efter att avtalet blivit klart.

Het portugis  Barbosa spelar för Full Tilt framöver. Här spelar han dock i Unibets kläder.
Het portugis  Barbosa spelar för Full Tilt framöver. Här spelar han dock i Unibets kläder.

Han hade ett lysande år, som gav honom priset i hemlandet. Se bara vilka framgångar han hade:

Första plats i PokerStars EPT Polish Open, som spelades i Warszawa den 15–19 november, gav honom drygt 367 000 euro – motsvarande 3,8 miljoner svenska kronor. En seger som han tog på sin 26-årsdag och som i samma ögonblick gjorde honom till mångmiljonvinnare.

När João Barbosa, som är utbildad dataingenjör, ställde upp i Warszawa i november var det hans fjärde EPT, och det skulle komma att bli den tredje gången han hamnade i pengarna på den touren (European Poker Tour).

Han vann också i Unibet Open i Madrid och hamnade i pengarna i EPT både i London och i Barcelona. Barbosa har redan denna säsong, trots att flera EPT-tävlingar kvar slagit rekordet i kategorin ”most cashes in one season”. Det vill säga att han har hamnat i pengarna flera gånger under samma EPT-säsong, som sträcker sig från Barcelona i augusti–september till finalen i Monte Carlo april–maj.

Första portugisen i stallet

Det lag som João Barbosa numera ingår i består av namn som Phil Ivey, Gus Hansen och Howard Lederer, Michael Tureniec, Sören Kongsgaard och många många fler. Att Barbosa fått ett superkontrakt är ingen vild gissning, då resultaten varit enastående och han snabbt har byggt upp sitt eget namn som ett starkt varumärke i pokervärlden.

João Barbosa är representerad av spelaragenturen Poker Icons. Han blir den första portugisen i Full Tilts stall av spelare – och ytterligare ett bevis på hur de, som har världens näst största pokerrum på nätet efter PokerStars, lanserar sig på marknader genom att skaffa sig namn i olika länder. På samma sätt har de nyligen värvat till exempel Michael Tureniec i Sverige.

Så funkar kontraktet

Kontraktet innebär att Barbosa representerar Full Tilt vid större tävlingar, och han tillhör numera också de spelare som spelar under sitt eget namn på Full Tilt.

– Det känns mycket hedrande och fantastiskt roligt att få representera Full Tilt, kommenterar en mycket glad João Barbosa i ett pressmeddelande.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker