Tennis

Wilander satsar på 16-åring i DC

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

MELBOURNE. Räkna inte med Stefan­ Edberg, 43, i Davis Cup-matchen mot Israel.

Mats Wilander väljer att satsa på en 16-åring.

Sportbladet kan avslöja att Daniel Berta är kallad till uppladdningslägret.

– Han är tillräckligt bra för att kunna spela en singel, säger den svenske Davis Cup-kaptenen.

Daniel Berta imponerade i Australian Opens juniorturnering.
Daniel Berta imponerade i Australian Opens juniorturnering.

Mats Wilander samlar de aktuella spelarna till ett veckolångt träningsläger i Stockholm och Malmö inför matchen mot Israel den 6–8 mars.

Med anledning av skadeläget har DC-kapten bjudit in inte mindre än sju spelare: Robin Söderling, Joachim ”Pim-Pim” Johansson, Thomas Johansson, Andreas Vinciguerra, dubbelspecialisterna Robert Lindstedt och Simon Aspelin – och Daniel Berta.

Den sistnämnde fyllde 16 år så sent som i november men imponerade stort på Wilander under juniorturneringen i Australian Open.

– Det var första gången jag såg honom spela. Heinz Günthardt och Jocke Nyström hade berättat att han är fantastiskt bra och jag kan bara håll med. Han har definitivt tekniken som krävs och rör sig otroligt bra, säger Mats Wilander till Sportbladet.

”Hur roligt som helst”

Om supertalangen från Helsingborg tar en av de fyra platserna i laget eller får följa med till Malmö som sparringpartner återstår att se.

– Det är tänkt mer som en läroupplevelse, men sådant vet man aldrig. ­Förutom Robin har vi i dag ingen säker singelspelare. De andra är tveksamma. Daniel är tillräckligt bra för att kunna spela en singel, eftersom han är inbjuden till lägret finns också chansen att han får spela. Förhoppningsvis är det här ett steg som ska hjälpa honom att bygga upp ­ännu mer självförtroende, säger Wilander.

Daniel Berta fick beskedet down under och längtar redan till sin första DC-samling.

– Det här var inget jag hade tänkt på, men det ska bli hur roligt som helst, ­säger han.

 Vad tror du om dina chanser att få spela?

– Jag ska absolut göra mitt bästa. Sedan får vi se hur det går på träningarna, säger Daniel Berta.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis