Jag och pappa vill upprepa historiska bedriften från -03

SPORTBLADET

Hittills har mitt WSOP varit iskallt

Nu är snart alla sido-events i WSOP över och Main Event ska snart dra i gång. För mig personligen har det inte varit någon lycka, jag har spelat runt 6 events och än så länge har det bara varit kallt.

Blev på pokerspråk riktigt tiltad för ett par dagar sedan när jag åkte ut 10k PL Hold’em World Championship, hade väl spelat så där 5-6 nivåer och det hade inte hänt så mycket.

Jag låg ungefär på average i chips och synade en raise från stora blinden från en aggressiv spelare, raisade han på floppen när jag floppade top par i kungar och han synade. Turn gav mig även ett öppet stegdrag och jag gick all in för vad som var ganska mycket. Han funderade ett tag och synade med 99, helt sjuk syn då det ligger K-4-5-6 på bordet. Han kan nu bara vinna med en 9:a så såklart är jag glad över hans dåliga syn, men naturligtvis dyker en 9:a upp. Det är poker och sånt som händer, men man blir så sjukt trött. Har inte haft något sug på att spela sedan dess så jag tog ett par dagars break.

Men nu är det dags för 5k shorthanded NL holdem som blir min sista WSOP-turnering innan Main Event. Hoppas att inte oturen ska skratta åt mig denna gång. I skrivande stund går det även väldigt bra för en svensk i den största WSOP-turneringen sett till inköp, och det är Erik Sagström som börjar $50 000 horse finalbordet som chipleader. När detta kommer i tidningen är dock turneringen färdigspelad, och kanske blev det ett svenskt armband till (Erik Sagström slutade trea, reds anm).

I övrigt så ska jag nog spela en välgörenhetsturnering med innan main event och det är Ante up For Africa, som har ett buy-in på 5 000 dollar där allt går till välgörenhet, det är ett mycket lyckat event där väldigt många kända skådespelare, artister och pokerspelare spelar för välgörenhet.

Sedan blir det nog lite tid vid poolen och en del shopping skulle jag tro. I början på juli har även Pokerstars en stor fest på Palms hotell med bl.a. red carpet entre med mera, vilket brukar vara väldigt lyckat.

Snart kommer även min pappa över och han ska också spela Main Event. Han var väldigt nära 2003 då han kom på en 16:e plats. Tror att vi fortfarande har rekordet far/son då vi bägge kommit topp 16. Drömmen och förhoppningen är ju att kunna återupprepa detta.

Har ingen riktig koll på exakt hur många som kommer att spela main event, men bara Pokerstars skickar cirka 2 000 spelare, så jag skulle väl tippa på runt 6 000 till 7 000 startande vilket är en mycket bra siffra.

Vem som blir den lyckliga vinnaren vet vi inte förrän i november, eftersom spelet kommer att avbrytas när det är nio spelare kvar. För att tas upp igen vid finalbordet i november.

Man hoppas ju att jag eller pappa är en av dem nio men det blir inte lätt.

Men vi ska kämpa för det!

William Thorson

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker