”Det är bedrövligt”

SPORTBLADET

Räikkönen besviken sedan han fått motorproblem

Halva säsongen är körd - och Red Bull tycks ha hämtat in Brawns försprång.

Dubbelseger i Tyskland och en Ferrari på pallen igen. Här är förarnas bild av loppet:

Foto: Kimi Räikkönen. FOTO: GETTY IMAGES

Kimi Räikkönen, Ferrari:

– Jag vet inte vad som hände, men det var något problem med motorn, jag tappade all fart och kraft i bilen och tvingades stanna. Motorn hade gått sönder i alla fall, det är bedrövligt.

– Olyckan med Adrian Sutil var ingens fel, det var en vanlig incident.

Jenson Button, Brawn, femma:

– Jag hade hela tiden problem med däcken när de var kalla. Jag hade problem med det andra depåstoppet och jag kom helt enkelt inte förbi Rosberg och Massa. Jag är besviken, det är klart.

Nico Rosberg, Williams, fyra

– Jag är enormt nöjd med min fjärdeplats, startade som 15e. Enormt svårt med däcken, ingen temperatur, men tillräckligt mycket fart för att komma framåt. Efter gårdagens katastrof är jag riktigt glad. Det var väldigt jämnt, men jag tror att det kommer nu, vi utvecklar oss hela tiden vidare och snart är det dags för pallen.

Sebastian Vettel, Red Bull, tvåa:

– Mark var oslagbar, snabbare än alla. Han förtjänade segern. Jag lyckades hämta in endel av det som jag tappade i starten, jag stod bara vid KERSbilar, jag var fyra, men efter den första kurvan var jag åtta.. Därefter hade jag problem med de mjuka däcken och vi var fyra-fem bilar ihop hela tiden. Jag hade kanske kunnat köra snabbare, men Felipe tryckte hela tiden på sin magiska knapp när jag försökte. Det var tur att jag hade en bra strategi.

– Det var en bra fajt mellan mig och Mark i teamet och jag ser fram emot nästa lopp för vi har en bra bil.

Felipe Massa, Ferrari, trea:

– Ska jag vara ärlig så är det så att jag saknat prispallen. Det var ett fantastiskt lopp. Min start var riktigt bra och jag körde om flera bilar. Sedan hade jag problem med de mjuka däcken, men som tur var lyckades jag stanna framför Sebastian och efter ett tag fick jag upp ett bra tempo.

– Vi har KERS och det hjälper mig verkligen när det handlar om att försvara din position eller försöka ta en position, men om jag kunde skulle jag gärna byta ut KERS mot lite mer downforce...

Lewis Hamilton, McLaren:

– Starten var fantastisk, men sedan gick bilen sönder och det är omöjligt att köra med en trasig bil...

Timo Glock, Toyota, nia:

– Egentligen är jag rätt nöjd, jag startade i från depån och slutade nia. Det är enormt svårt att köra om i ett sådant läge. Vi hade en bra strategi, men tyvärr var det lite för mycket trafik under inledningen av loppet vilket kostade mig några placeringar.

Källor: BBC, RTL, Autosport, Motorsporttotal

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1