”Skönt att vinna”

SPORTBLADET

Ny SM-titel till Jonsson

Foto: Ulf Höjer

Andreas Jonsson vann sitt tredje SM-guld i speedway på hemmabanan i Målilla på lördagkvällen.

Jonsson var poängbäst i grundtävlingen och vann också finalen före klubbkamraten i Dackarna, Fredrik Lindgren. Trea slutade Vetlandas junior Tomas H Jonasson.

– Skönt att vinna, precis innan tävlingen blev jag riktigt nervös, sade Jonsson.

SM-finalen i Målilla bjöd på mycket underhållande speedway. Det bjöds många positionsväxlingar i flera av heaten och mindre rutinerade förare satte eliten på plats några gånger. Bland annat fick Andreas Jonsson se sig besegrad av junioren Ludvig Lindgren.

Men Jonsson visade ändå vem som är bäst i Sverige. Fyra heatsegrar i grundtävlingen följdes av en vattentät seger i finalen. Jonsson valde bana två och tog starten. Under de två första varven pressades Jonsson en del av Lindgren men sedan ökade han avståndet och kunde defilera i mål.

– Jag testade en del under tävlingen men allt var planering inför finalen. Visst är det lite prestige att vinna SM-finalen, sade Jonsson till Canal Plus.

Jonsson tog därmed sitt tredje SM-guld i karriären. Han har tidigare vunnit 2006 och 2007.

Fredrik Lindgren fick kämpa mer för sin andraplats. Lindgren slutade fyra i grundtävlingen och tvingades åka semifinal där han vann närmast före Piraternas Jonas Davidsson. Lindgren startade bra från bana fyra i finalen, kunde inte hota Jonsson på allvar men andraplatsen var vattentät.

Vetlandas Thomas H Jonsson värmde upp på fredagskvällen med att vinna junior-SM och fortsatte åka bra i seniorfinalen. Jonasson hade en tuff kamp med Dackarnas Peter Karlsson om tredjeplatsen och lyckades passera Karlsson på slutvarvet.

Något guldfirande blev det inte för Jonsson. Redan på söndagen väntar seriematch i Polen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway