”Han skulle vara ett fynd i United”

SPORTBLADET

Före detta United-spelaren om att klubben borde värva den holländske målskytten

Foto: ap
Klaas-Jan Huntelaar skulle vara en bra värvning till Manchester United enligt den före detta United-spelaren och holländaren Arnold Mühren.

Mellan åren 1982 och 1985 gjorde den holländske landsagsmittfältaren Arnold Mühren 70 matcher för Manchester United.

Nu tipsar han klubben om en spelare som de verkligen borde värva.

– Klaas-Jan Huntelaar skulle vara ett fynd, säger han.

I och med förlusterna av Cristiano Ronado och Carlos Tevez har Manchester United förlorat i offensiv kraft.

Hittills har de ersatts av Antonio Valencia från Wigan och Michael Owen från Newcastle. Men båda dessa är rätt osäkra kort.

Nu menar den före detta Manchester United-mittfältaren Arnod Mühren (numera ungdomstränare i Ajax) att klubben borde värva Rea Madrids anfallare Klaas-Jan Huntelaar.

”Farlig i boxen”

– Klaas-Jan skulle vara ett fynd. Han är en målskytt som är mycket farligt i boxen. Han gjorde 76 ligamål på 92 matcher för Ajax och det är inte lätt, säger han till Manchester Evening News och fortsätter:

– Jag tror att han kan göra mål på vilken nivå som helst. Han har bevisat att han kan göra det i landslaget med 13 mål på 23 matcher för Holland. Han har visat att han vet var målet är beläget under hela sin karriär. Han skulle behöva lite tid att anpassa sig till Premier League, men han skule definitivt göra mål även där.

”Bra mix”

Han jämför Huntelaar med Ruud van Nistelrooy som spelade i Manchester United mellan 2001 till 2006.

– Huntelaar är inte lika snabb som van Nistelrooy, men han är inte långsam. Du måste spela bollen till Huntelaars fötter. Han är en target som kan hålla i boen och låta mittfältarna komma med i anfallet. Han är även mycket bra i luften, säger Mühren och menar att holländaren skulle bli ett bra komplement till Uniteds redan befintliga anfallare.

– Owen är snabb de första stegen. Rooney är en stor talang, jobbar hårt och gör mål. Han har även möjligheten att spela på en kant. Jag älskar Berbatovs arroganta stil på planen. Med Huntelaar skulle det bli en bra mix tillsammans med de tre. Med Huntelaar i klubben tror jag att han gör de målen som krävs för att laget ska vara i toppen, avslutar han.

Se superstjärnorna i United på plats i höst: