”Real Madrid fick Liverpool att tro”

SPORTBLADET

Ian Rush om varför han tror Liverpool vinner Premier League kommande säsong

Foto: ”De vinner ligan” Liverpool-legenden Ian Rush (till vänster) tror stenhårt på klubben i sitt hjärta med Steven Gerrard & co.

Att Liverpool inte vunnit engelska ligan sedan 1990 är knappast någon hemlighet.

Men den här säsongen tror en av lagets störste målskyttar genom tiderna, Ian Rush, att det är dags igen. Anledningen: Real Madrid.

– Om vi kunde vinna mot Real Madrid med 4–0, då kan vi vinna mot vilket lag som helst, säger walesaren.

I fjol var Liverpool nära att snuva Manchester United på ligatiteln i Premier League. Laget nådde dock inte hela vägen fram.

Den här säsongen tror en av klubbens störste genom tiderna, Ian Rush, med över 200 mål för klubben, att det är dags för en ny titel, i så fall den första på 20 år.

”Har en tro”

– Jag tror att varje supporter inleder säsongerna med att tro att det kommer gå bra för sitt lag. Jag var precis likadan förra året.

– Men skillnaden den här säsongen är att jag tror det kommer gå bra för Liverpool, i stället för som i fjol, att jag hoppades, säger den nu 47-årige walesaren till klubbens hemsida.

Formen håller i sig

Från fjolårssäsongen finns det en speciell match som gör att Ian Rush tror på en mycket lyckosam säsong för klubben i sitt hjärta.

– Lagen kommer till Anfield och har elva spelare bakom bollen, det är frustrerande för oss. Men när vi vann mot Real Madrid i Champions League injicerades spelarna med en tro. Om vi kunde vinna mot Real Madrid med 4–0, då kan vi vinna mot vilket lag som helst på Anfield, säger han och tillägger:

– Det är viktigt att den fantastiska formen som vi hade i slutet av förra säsongen håller i sig. Kan vi dessutom vinna alla matcher vi spelar oavgjort, ja, då tror jag att Liverpool vinner ligan.

Se Premier League på plats i höst: