Åskådare död i olycka

SPORTBLADET

Blev påkörd när han stod på förbjudet område

En åskådare omkom i morse i södra Estlands rally.

Finske föraren Sebastian Lindholm tappade kontrollen över sin bil i en kurva och körde på en 35-årig man som avled omedelbart.

– Enligt våra uppgifter stod mannen på förbjudet område. Han lyssnade inte på arrangörerna, säger talesmannen Marek Mäger till FNB.

Sebastian Lindholm är Marcus Grönholms kusin, och även han en finsk rallyförare som kört 37 VM-rallyn och som vunnit det finska mästerskapet åtta gånger.

Men när han och kartläsaren Pertti Lahtinen på lördagmorgonen körde den fjärde delsträckan i södra Estlands rally i Vöru så slutade det i tragedi.

Enligt ögonvittnen tappade Lindholm kontrollen över bilen en kilometer före mål. Han svängde höger i en vänsterkurva och körde på 35-åringen som enligt uppgifter var ute och filmade tävlingen. Mannen avled omedelbart.

Var för nära vägen

Det är oklart om det var ett förarmisstag eller kartläsarmisstag, men det uppges att den omkomne 35-åringen befann sig på förbjudet område när olyckan skedde. Han ska ha blivit ombedd av arrangörerna att lämna området, men inte lyssnat.

– Han var för nära vägen, och stod enligt uppgifter på förbjudet område, säger Marek Mäger.

Offret var en 35-årig man, uppgav den lokala polisen till FNB. Mannen hade enligt rallyarrangörerna befunnit sig på ett förbjudet område och hade flera gånger uppmanats att flytta på sig. Mannen hade enligt källor filmat tävlingen.

Olyckan undersöks av polis

Polis undersöker nu om säkerhetsåtgärderna var tillräckliga och utreder om olyckan kan vara vållande till annans död, enligt hbl.fi.

Tävlingen försenades en stund efter olyckan, men fortsatte sedan som vanligt.

Sebastian Lindholm avbröt dock.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally