Branddrama på damernas Europatour

SPORTBLADET

Caddie fick brännskadade fötter

Det blev dramatiskt värre för två av golfarna redan före damernas Europatourtävling Evian Masters i Frankrike. Natten mot torsdagens första runda fick två av deltagarna, skotskan Catriona Matthew och sydkoreanskan Amy Yang, fly från en lägenhetsbrand nära golfbanan. Matthew och hennes man och caddie Graeme väcktes mitt i natten av lågorna. När de rusade ut kollapsade taket ovanför dem och Graeme Matthew fick föras till sjukhus med brännskadade fötter.

Yang befann sig också i byggnaden med sin far och väcktes av branden. Från andra våningen i byggnaden tvingades de kasta ut en madrass och landa på den för att klara sig.

– Det första min far tänkte på var att få med sig golfbagen och väskan med kläder. Men några kläderna var uppackade, så vi fick bara med oss en t-shirt, berättar Yang.

Trots upplevelsen kom både Matthew och Yang till första tee i tid. De noterade båda 74 slag, två över par, och är på delad 64:e plats.

Bästa svenskor i tävlingen är Anna Nordqvist, Helen Alfredsson och Mimmi Hjorth, som alla noterade 70 slag och är på delad 13:e plats. De är tre slag från en ledande trio.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf