Innebandy

Bergström: Sjögren gasar bara – precis det innebandyn behöver

avKristoffer Bergström

Vem ska ta över manteln efter pensionerade Niklas Jihde, 33?

Innebandyn letar i varenda sporthall efter ett ungt, kaxigt namn som kan dra blickar åt sporten, så låt mig komma med ett tips:

Kenta, 46.

Jag älskar det.

Precis så klumpigt ser jag på årets stora innebandybråk.

I cirkusmanegen står den snälle, naive killen ni säkert hade i kompisgänget. Ni vet: han som bjöd bort så många slajsar att pizzan gick åt. Han som höjde med en femtilapp i varje pokerhand. Han som sumpade sommarjobbet och somnade i en buske.

Det som skiljer Mikael Karlsson från Jocke eller Krille eller vad er polare hette är dels att han har fyllt tjugosju utan att förändras, dels att han är en av världens bästa innebandyforwards. Eller var. Eller kommer bli.

Ja, Micke har både dominerat och varit ofattbart usel i högstaserien. Nu tränar han inte ens, kontraktsbråket verkar aldrig lösas och jag vet inte vilken väg han väljer.

Men jag vet vems arm han har fått om axlarna.

Kenta Sjögren är driven. Han förvandlade Haninge till världens bästa klubb för tio år sedan och tar snart upp Hammarby i Superligan. Såhär säger en spelare han en gång värvade:

”Kenta syns och hörs, han är bra för sporten. Och när jag inte fick nåt jobb kom han förbi med plånboken... och bara drog fram hyran. ’Men jag måste ju leva också, få mat’ sa jag och då bara... bläddrade han upp

resten”.

Gasar bara på

Ingen kan tvivla på Kentas engagemang. Han har inget på fötterna i Balrogbråket men gasar ändå på. Han vill fixa årets Henke Larsson-hype genom att fösa in Micke Karlsson i nån sorts prispott. Och han kommer inte ha hunnit hit ner i texten innan han har ringt mig.

Men ska vi lyfta oss från hans iver och kolla in facit?

I går gjorde Peter Forsberg tre målpassningar i sin comeback. I går genrepade

Erik Hamrén inför första landskampen, den mot världsmästarna. I dag skriver Sportbladet ett helt uppslag om division 2-innebandy.

Det är inte 18-åringar med kletfrisyrer och fantasihookar som drar mest fokus till innebandyn i dag.

Framtiden är din, Kenta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy