Tog andra UFC-titeln – och utmanade besten

DUBBLE mästaren vann på knockout

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

I natt befäste sig Daniel Cormier ordentligt på UFC:s stjärnhimmel när han blev andre fajten någonsin att regera över två viktklasser samtidigt.

Efter att ha knockat landsmannen Stipe Miocic utmanade den nyblivne tungvikts-mästaren legendaren Brock Lesnar – som direkt kom in i oktagonen och startade bråk.

– Knuffar du mig nu, så knockar jag dig sen, sa Cormier. 

Cormier skickade Stipe Miocic i golvet med en höger-armbåge från clinchen och avslutade sedan huvudmatchen i UFC 226 redan i första ronden med några följande hammar-slag.

– Jag var en tungviktare under en lång tid och lämnade divisionen. Jag visste aldrig vad jag kunde åstadkomma men i kväll fick jag svaret. I kväll lyckades jag med allting, sa Cormier.

Började knuffas

Men den 39-årige dubble mästaren nöjde sig inte där.

Under segerintervjun slet han åt sig micken och utmanade den tidigare mästaren och jättefajtern Brock Lesnar (191 cm och 130 kg) som nästa tungvikts-byte. 

Lesnar, som förstås befann sig bland publiken, svarade direkt med att komma upp och knuffa till Cormier och rena rama Wrestling-teatern utspelade sig.

 – Jag kommer efter dig din j****, kontrade Lesnar.

1 av 4 | Foto: Sam Wasson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Bekräftar Lesnar vs Cormier

Redan före nattens möte förekom uppgifter att den 40-årige besten Lesnar skulle göra comeback och ta sig an den nye mästaren. Och efter kaoset i oktagonen bekräftade UFC:s vd Dana White på presskonferensen efteråt att fajten blir av och blir dragplåstret i UFC 230 som hålls 3 november i New York.

Daniel Cormier innehar just nu bältet i både lätt tungvikt och tungvikt i UFC. En otrolig bedrift som bara Conor McGregor klarat av tidigare (mästare i fjädervikt och lättvikt samtidigt). Totalt är det fem fajters i UFC-historien som varit mästare i mer än en viktklass.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN