Tränarens order: Släpp loss helvetet

avKristoffer Bergström

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Rasmus Enström, Falun.

Till gigantmötet mot Storvreta behövde Falun inte prata mycket taktik.

Inför 6–5-segern gav Falutränaren Thomas Brottman ett direktiv till sina stjärnor:

– Släpp loss helvetet.

De senaste nio säsongerna har Falun och Storvreta delat upp SM-gulden mellan sig: fyra titlar till de första, fem till de andra.

I höst har jättarna öppnat halvdant och låg trea respektive femma inför mötet i Jalas Arena i Falun. Ändå var det slutspelsstämning i den nästintill fullsatta hallen.

Tog tidig ledning

Faluns tränare Thomas Brottman gav en intervju med Kanal 9 precis före första tekning. Han tyckte inte att det var lönt att dra upp några strikta taktiska riktlinjer inför toppmatchen. Det var bara att be Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström och gänget att ”släppa loss helvetet”.

Foto: BILDBYRÅN
Brottman.

Det lyckades i första perioden, som Falun vann med 4–1, men gick sämre i andra där Storvreta hämtade igen till 5–3.

– Vi började med att ta hissen ner någon våning till helvetet i början av matchen. Så tog vi upp det till våning noll i andra perioden. Nu ska vi ner igen, sa Brottman till Kanal 9 inför avgörandet.

Tajt avslutning på matchen

Period tre blev tajt. Johan Samuelsson sköt 6–3 på sin egen retur, Jimmie Petterson reducerade till 6–4 och Henrik Stenberg till 6–5, båda gångerna assisterade av Alexander Rudd.

Närmare kom inte Storvreta som noterade sin tredje förlust på sex omgångar. Faluns 6–5-seger tar dem närmare Växjö och Dalen i tabelltoppen.

ARTIKELN HANDLAR OM