”Kunde inte ha börjat bättre”

SPORTBLADET

Drömstart för Marcus Ericsson

Marcus Ericsson har inlett säsongen - med en succé.

– Det kunde inte ha börjat bättre, säger han.

Bytet i från Super Nova till iSport fungerat perfekt för den svenska racingtalangen. Under helgens premiärtävling i GP2 Asia inledde han med en fjärdeplats och i gårdagens sprintrace körde han upp sig i från startposition fem till plats tre.

- Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle gå så bra redannu, det är enormt kul och skönt att jag kunde ta så många poäng, säger han efter tävlingen i Abu Dhabi.

GP2 Asia är ett eget mästerskap, det är indelat på tre tävlingshelger och anses vara förberedelser inför huvudserien som startar i Europa i maj. Samtidigt är serien prestigefylld och ger en bra bild av hur förarna står sig i konkurrensen eftersom alla teamen är representerade med sina bästa förare.

Efter två tävlingar leder Ferraris framtidsförare Jules Bianchi mästerskapet eftersom han vann i fredags och var femma gårdagens tävling där Stefano Coletti vann.

- Jag hade lite problem med kopplingen i starten och tappade en placering, men sedan kom jag ikapp Davide Valsecchi och körde om. Sedan handlade det mycket om att tänka taktiskt och spara däcken, det var nyckeln, säger Marcus.

Hade du vågat hoppas på en sådan premiär inför säsongen?

- Knappast, eftersom fjolåret var tungt så hade jag ingen aning om var jag stod, men jag kom in snabbt i teamet och redan under det första varvet i bilen kändes det rätt. Efter testerna förstod jag sedan att jag skulle kunna vara med och slåss om pallplatser och kanske om segrar. Men resultatet kom betydligt snabbare än vad jag hade trott.

Svensken var också bäst i teamet eftersom Sam Bird snurrade av sedan han fått problem med slitna däck och det är också viktigt inför de kommande racen.

Nästa tävling avgörs i Bahrain nästa vecka och GP2 Asia avslutas i samband med F1-premiären den 13 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2