Rosenqvist: ”Ett av de största loppen”

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Två pallplatser förra helgen.

Nu satsar han allt på en av årets tuffaste tävlingar:

– Jag är verkligen tacksam för att jag får chansen, säger han.

Foto: www.felixracing.se.

Det finns två tävlingar i F3 där världens alla bästa förare ställer upp, det är VM i Macau och RTL GP Masters of Formula 3. De båda tävlingarna är fristående och de är väldigt meriterande för förare som hoppas på en framtid inom formel sporten.

RTL GP Masters körs på holländska Zandvoort och två svenskar ställer upp, Felix Rosenqvist och Jimmy Eriksson som båda kör Formula 3 Euro Series.

– Det är svårt att förstå att jag ska köra en så klassisk tävling som RTL GP Masters of Formula 3, säger Felix i ett pressmeddelande.

”Ett av de absolut största loppen”

– Det är ett av de absolut största loppen på kalendern, och jag är verkligen tacksam för att jag har fått den här chansen.

19-åringen har stora förhoppningar inför tävlingen på banan där han körde riktigt bra när Formula 3 Euro Serie avgjordes där tidigare i år. Han tog dessutom två pallplaceringar på Nürburgring förra helgen:

”Extremt tufft”

– Motståndet kommer att vara mer eller mindre precis lika tufft som i Macau, men med tanke på vår fart på Zandvoort senast är jag optimistisk inför helgen. Det kommer att bli extremt tuff racing!

Till tävlingen kommer förutom de främsta förarna i från F3 Euro Series även de förare som kör brittiska F3.

Kvalet avgörs i morgon och loppet körs på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport