Just nu: Chans på pallplats för Anja

SPORTBLADET

Fem svenskor var med i dagens superkombination

Anja Pärson genomförde ett bra lopp och ligger just nu fyra.

Inför slalomen har svenskan goda chanser i Åre.

– Får jag komma in bra i början med bra tempo och så där, då kan jag definitivt hota, säger hon.

I skuggan av längd-VM i Holmenkollen åker damerna i dag superkombination i Åres världscuptävling. Under förmiddagen inleddes tävlandet med super-G.

Fem svenskor stod redo för start i tävlingen, men Jessica Lindell-Vikarby och Emelie Wikström kom aldrig i mål. Anja Pärson, Maria Pietilä-Holmner och Sara Hector genomförde dock sina lopp.

Och Anja Pärson gjorde det riktigt bra dessutom. Hon erövrade plats ett från amerikanskan Julia Mancuso, men efter att Lindsey Vonn, Maria Riesch och Elisabeth Görgl kört petades hon ned till fjärde plats.

– Jag hade mer att ge, underlaget var bättre allt eftersom och jag kunde ha släpp på då. Men det var ett rent och bra åk utan större missar, säger Anja Pärson till SVT.

Inför slalomen är svenskan 42 hundradelar efter ledande Lindsey Vonn, men har goda chanser att blanda sig i uppgörelsen om pallplatserna.

– Självklart har jag chansen, det känns att jag är laddad. Med bra underlag och bra väder så har jag helt klart chansen, säger hon till SVT.

Tungt för andra svenskor

Jessica Lindell-Vikarby hade en tung dag i Åre när hon åkte ur i super-G:n, precis som Emelie Wikström som råkade ut för samma öde.

För de andra svenskhoppen gick det inte mycket bättre. Den tekniska Maria Pietilä-Holmner var exempelvis hela tre sekunder och 74 hundradelar efter ettan Lindsey Vonn, medan Sara Hector kom in på 31:a plats.

Inför slalomen får tyskan Maria Riesch räknas som storfavorit då hon fick en bra tid på förmiddagen och är stark i slalom.

– Jag kan slåss om pallen, men Riesch ligger bäst till, säger Anja Pärson till SVT.

Fotnot: Slalomen, tillika omgång två, inleds 13:30

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint