Webber snabbast på första träningen

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ausrtaliensaren dominerade inför Storbrittaniens GP

Mark Webber vann på Silverstone i fjol.

I år dominerade han på den blöta träningen.

– Nu måste jag börja vinna, säger han.

F1-helgen på Silverstone inleddes i ösregn och det var flera förare som passade på att göra besök utanför banan. Sergio Perez, Fernando Alonso, Michael Schumacher, Lewis Hamilton och Sebastian Vettel snurrade alla – men värst drabbades Saubers Kamui Kobayashi.

Kobayashi kraschade

Japanen förlorade kontrollen över sin bil i slutet av träningen. Han befann sig in ingången till den nya start/målrakan, for ut över konstgräset och slog i barriären.

Bilen fick vissa skador, men föraren klarade sig utan några problem.

Snabbast under det första passet var Red Bulls Mark Webber, 1.46,603, men han tvingades avsluta träningen med tekniska problem (möjligen tog bränslet slut). Näst snabbast var Mercedes Michael Schumacher som var ungefär sex tiondelar långsammare än australiern. Därefter följde sedan Rubens Barrichello (Williams), Sergio Perez (Sauber), Felipe Massa (Ferrari) och Nico Rosberg (Mercedes).

– Nu måste jag  börja vinna, sa Red Bulls Mark Webber till AAP inför den första träningen.

”Går att slå honom”

Han har inte vunnit något lopp i år, medan hans teamkollega Sebastian Vettel vunnit sex av åtta tävlingar.

– Det går att slå honom, självklart kan det hända att han lyckas dra ifrån ytterligare när man är intill honom. Det är naturligtvis svårt att ta in 80 poäng, men någon måste ju börja vinna och börja hota honom, säger Webber.

– Allra helst skulle jag nu vilja vinna ett par lopp i rad.

HRT:s Daniel Ricciardo som hoppas på en F1-premiär på söndag var sist, en sekund efter sin teamkollega Vitantonio Liuzzi och han höll sig inte inom de 107-procenten. Det betyder att hade det varit kval i dag hade han inte fått starta i loppet.

Nästa träning startar kl 15.00

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN