Ett ögonblick Johanna Frändén, 30, Sportbladet...

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

...som ska vara med i ”På Spåret” tillsammans med konstnären och författaren Carl Johan De Geer.

Journalisten Johanna Frändén bor i Barcelona.
Journalisten Johanna Frändén bor i Barcelona.

Kul!

– Ja. De ringde för länge sedan och jag har varit lite fram och tillbaka och tänk: "usch, vad jobbigt, men samtidigt kul". Jag har aldrig riktigt sagt ja, men så ringde de igen och sa att de hittat en medtävlande. Så nu är det bara att bita ihop.

Varför var du så svårjobbad?

– Det känns lite läskigt. Man kan få en skitlätt fråga och få total blackout. Det är en sak om man får det när man spelar TP med polarna, men nu kommer alla att veta om det.

Vad vet du om din medtävlande?

– Jag har läst hans självbiografi så jag kan nästa hela hans liv. Han är äldst och jag är yngst, så det kan kanske vara en bra kombination. Han får ta allt som hänt på 60-talet och jag får ta det som händer nu.

Är det taktiken?

– Han tror inte att det går att ha någon taktik. Men jag tänker att man kan vara lite taktisk i hur snabbt man ska dra och så.

Vad kommer du att bidra med, förutom sportsvaren?

– Ett glatt humör och en tydlig vinnarinstinkt. Vårt jobb gör ju att man har pejl på ganska mycket olika saker. Sedan har jag rest ganska mycket. Jag försökte plugga lite kungahistoria, men jag hoppas mer att jag får frågor om ställen jag har varit på.

Hur långt räcker det?

– Andra omgången får vara utgångstipset.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Tre poäng.

Publicerad: