Simning

Cesar Cielo i tårar efter guldet

Av: 

Stina Banck

SPORTBLADET

Blev utbuad av publiken vid sim-VM i Shanghai

I torsdags upphävdes dopningsavstängningen och i går buades han ut av publiken vid försöksloppet i VM.

Men brasilianske simmaren Cesar Cielo tog sig samman och vann i dag VM-guldet på 50 meter fjäril.

Efteråt kom tårarna.

– Det har varit en tuff tid för mig, något som jag inte alls hade väntat mig för min karriär. Men jag var tvungen att hantera det och det känns som mitt livs största lättnad att komma över något sådant här och kunna tävla, säger Cesar Cielo efter segerloppet.

Testades positivt

Det var i våras som den brasilianske OS-mästaren fastnade i en dopningskontroll. Han testades positivt för furosemid och såg därmed ut att missa VM i Shanghai.

Men så i torsdags upphävdes dopningsavstängningen av idrottens skiljedomstol (CAS) – bara dagar före VM.

Cielo kom till start i försöken på 50 m fjäril i går och blev då utbuad av publiken. Men i finalen i dag samlade han alla sina krafter och simmade hem guldet på 23,10.

Efter målgången tog han tag i repet, tittade upp mot resultattavlan och brast i tårar.

"Vet vad han går igenom"

Cielo, som också ska försöka försvara sina titlar på 50 och 100 m fritt senare i veckan, vann före Matthew Targett. Australiern simmade in på 23,28 – sju hundradelar före landsmannen Geoff Huegill som tog bronset.

Efteråt hyllade Targett sin överman.

– Det är svårt för honom. Jag kan inte tala för min vän men jag har bott med den här killen och jag vet exakt vad han går igenom. Vid tillfällen som de här upptäcker du vilka dina riktiga vänner är, säger Targett.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Simning