Inte sista gången Vettel blev världsmästare

SPORTBLADET

Sebastian Vettel är världsmästare.

Igen.

Och det var inte sista gången heller.

Killen är bara 24 år och han har vunnit två VM-titlar, han körde inte för en poäng i Japan utan han körde för en seger.

Det är det som är så typiskt Sebastian Vettel. Han ger sig inte, han var inte nöjd med sin VM-titel förra året för att han och stallet hade gjort för många fel under säsongen. Han gick in i årets säsong med målsättningen att vinna VM och se till att minska felen. Att köra bättre och vinna varje kval och varje lopp – ett i taget.

Det har tagit honom dit där han är i dag och det kommer också att ta honom vidare. Sebastian Vettel vill hela tiden förbättra sig och det kommer att ta honom ännu längre. Redan imorgon sätter han nästa mål – att ta rekordet på flest antal  pole positions på en säsong.

Sådan är han.

Det – tillsammans med Red Bull som har designgeniet Adrian Newey och som arbetar steg för steg och hela tiden hittar nya sätt att utveckla bilen och teamet – kommer att ge Sebastian Vettel flera VM-titlar framöver.

Red Bull började testa inför nästa säsong redan i samband med GP-loppet i Singapore för två veckor sedan. Räkna med att de röda tjurarna är med i toppen även nästa år.

Snacka om däckslakt på Suzuka, det var ett antal depåstopp och det var även de som avgjorde tävlingen. Sebastian Vettel tappade två placeringar i depån - men för honom hade det ingen betydelse. Han körde hem sin andra VM-titel och han har dominerat hela säsongen.

Han är en riktigt värdig världsmästare och jag är övertygad om att han kommer att bjuda på en riktigt bra avslutning av säsongen också.

Konstruktörs-VM är inte avgjort än, det avgörandet lär komma i Sydkorea nästa vecka. Resten av VM kommer att handla om placeringar i konstruktörsmästerskapet är det otroligt viktigt, där kan en placering betyda flera miljoner kronor.

Jenson Button verkar ha hittat rätt i McLaren, synd bara att han hittade formen så sent. Han säger också att hans nya kontrakt med McLaren inte är hans sista.

Felipe Massa och Lewis Hamilton. Fajten går vidare, Hamilton straffades igen. De båda kan verkligen inte vara i närheten av varandra.

För övrigt så är skatteproblemen i Indien ännu inte lösta. Får det konsekvenser för loppet?

ARTIKELN HANDLAR OM