– Äntligen återvänder den riktiga dramatiken

1 av 4 | Foto: Helgen avslutas med att Adebayors Spurs reser norrut och möter obesegrade Newcastle United, i morgon 17.00.
SPORTBLADET

LONDON. Jaså, Premier League-abstinens?

Doktorn förstår. Ni har min sympati.

Jag skriver ut några matcher här. Men ta bara en i taget, med ett glas vatten.

Det är likadant i slutet av varje landslagsuppehåll, varje ”international break”:

Väntrummet på akuten är fullt av engelska klubbfans som har skakningar, hjärtklappning, nervösa besvär och tendenser till aggressivt beteende.

Det har inte varit en ligamatch på två veckor, inte ens nån i cuperna, bara en eller annan landskamp. Englands landslag är väl intressant på sitt sätt, men hur många har tid och råd och lust att åka till bloody Montenegro en fredag i oktober?

Väntrummet är i uppror:

Ge oss Arsenal, Chelsea, Newcastle, Spurs, Liverpool och Manchesterlagen! Ge oss ligadramatiken tillbaka! Det var ju så spännande innan det där breaket kom! Låt oss ta på våra klubbtröjor och halsdukar igen!

Doktorn har full förståelse, som sagt. Men han var inte dummare än att han själv pös hem till Sverige under detta lite mjälla och fina ligauppehåll. Han tog sig en dos Sverige-Holland, en dos arbetskamrater, en dos barn och barnbarn, en dos fläsklägg, en dos Ulf Lundell, en dos öl på Stanley’s sportbar i Södertälje, en dos Juholt-kaos och en överdos höstkyla.

Ett smörgåsbord av stormatcher

Nu är doktorn tillbaka i London, i härligt kortbyxväder, och ordinerar följande medicin:

Liverpool–Manchester United idag. Om inte det biter rekommenderas psykolog.

Manchester City–Aston Villa ett par timmar senare. Har ni inte hittat nån psykolog än kan ni alltid ringa Manchester City. Det finns dygnet-runt-mottagning.

Chelsea–Everton till kvällen. Ser ni Didier Drogba spela i lederhosen, i spåren efter Oktoberfest, är det inget fel på er. Han har haft ett litet break han också.

Och i morgon:

Arsenal–Sunderland, revanschmöte mellan Robin van Persie och Sebastian Larsson, en väldig vänsterslägga mot en högerfot känslig som en Mickelson-wedge från ruffen.

Newcastle–Tottenham...ett av lagen är obesegrat efter sju omgångar och det är INTE Spurs. Newcastle har gått som tåget och är fyra, men nu spricker väl skinnet på den där bubblan? Eller?

Nödlösningen: Champions League

Detta bör hur som helst vara bra, lugnande anglofilpiller som räcker över helgen. Det kommer att dämpa det värsta innan ni, så att säga, kommer in i den vanliga lunken igen.

Och finns det särskilt svåra fall därute, som inte är botade på måndag, har doktorn starkare grejer att ta till:

Champions League tisdag och onsdag. City-Villareal, Otelul-United, Marseille-Arsenal och Chelsea-Genk.

Det blir nog en fin vecka, kära patienter. Ni är snart normala igen.

ARTIKELN HANDLAR OM