"Grästuvan gick längre än bollen"

SPORTBLADET

Tennisstjärnan provade golf i finaste av sammanhang

Foto: McIlroy och Wozniacki.

På tennisbanan är hon en stjärna.

På golfbanan lös Caroline Wozniacki inte lika starkt när hon fick chansen att slå ett slag vid US Masters.

Under en caddie-runda för pojkvännen Rory McIlroy duffade hon ett utslag in i ett vattenhinder till applåder från publiken.

Årets första major har satt igång på allvar. Under gårdagen spelades de första rundorna i den anrika tävlingen. Men dagen innan får spelarna chansen att värma upp i den klassiska Par 3-turneringen.

Världstvåan Rory McIlroy deltog men valde att vila sin caddie J.P. Fitzgerald för under uppvärmningstävlingen. I stället fick flickvännen, tillika danska tennisstjärnan, Caroline Wozniacki bära bagen för nordirländaren.

Och inte nog med det. På ett av hålen fick Wozniacki även slå utslaget i stället för McIlroy, men uppgiften kunde ha varit enklare. För att ta sig till green var Wozniacki tvungen att slå över ett vattenhinder och med en duff nådde bollen precis fram till vattnet. Men med applåder från publik och en high five från McIlroy kunde tennisstjärnan skratta bort det hela.

"Hon var duktig"

McIlroy bröt till slut tävlingen när han var fem över par, och någon seger var han aldrig nära. Och tur är väl kanske det. Vinnare av uppvärmningsturneringen har aldrig tidigare lyckats vinna efterföljande huvudturnering. Mcilroy var nöjd med sin caddie efter tävlingen.

– Hon var duktig. Det var fint att ha henne med mig, säger McIlroy till BBC.

Om utslaget som gick i vattnet försökte Wozniacki mörka.

– Vilket utslag?

– Ditt utslag. Grästuvan gick längre än bollen, kontrar McIlroy innan han tar flickvännen i försvar.

– Hon var inte uppvärmd. Och i hennes sport får man andraserve.

Se Wozniackis slag här! (OBS: Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf