Innebandy

Slitvargen glänste: ”Ska dammsuga…”

Av: 

Jonas Gustavsson

SPORTBLADET

Ciya Hajo fick chansen med stjärnduon

Ciya Hajo.

Foto: BILDBYRÅN

Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström låg bakom fem av sex mål i Faluns seger mot Caperiotäby.

Då hyllas duons nya centermotor Ciya Hajo.

– Stjärnorna vaknade tack vare honom, han vet vad det här med slutspel handlar om, säger tränaren Andreas Lundmark.

Falun har haft oväntade problem med Caperiotäby i kvartsfinalspelet, bland annat på grund av att stjärnduon Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström – som kombinerade in 122 poäng i SSL – inte varit sig själva.

Inför tredje kvartsfinalen plockades slitvargen Ciya Hajo in som motor mellan poängmakarna istället för Alexander Rudd, och då vaknade hela laget och Enström och Galante Carlström låg bakom fem av sex mål i 6-4-segern.

– Ciya Hajo är en karaktärsspelare som vet vad slutspel handlar om. Våra stjärnor har varit för bekväma tidigare men nu drogs de med av Hajo som sliter och vågar ta de obekväma ytorna. Han står för allt det som slutspel handlar om, säger Andreas Lundmark.

”Jag blev chockad”

Ciya Hajo har annars mestadels lirat center i tredjekedjan.

– Jag blev chockad när jag fick veta att jag skulle spela i förstakedjan, jag hade förväntat mig bänken eller tredjekedjan med tanke på hur det såg ut senast. Coacherna sa inte så mycket och jag gick bara in och körde mitt spel. Mitt uppdrag är att riva, slita och dammsuga bakom stjärnorna, säger han.

– Men jag älskar verkligen slutspel. Jag brukar inte vara så bra under säsongen men när det blir slutspel så är det något som händer med mig, jag tänder till på allvar.

Falun leder kvartsfinalserien med 2-1 i matcher.

Warberg håller liv i kvartsfinalserien mot Pixbo. Hallänningarna vann med 4-1 på hemmaplan och reducerade därmed till 1-2 i matcher.

Det stod 1-1 tills det var drygt sex minuter kvar – då sköt Storvreta tre raka mål och vann med 4-1 mot Granlo. De regerande mästarna har nu ett 2-1-övertag i matchserien.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy