Sportbladets Lasse Sandlin:

SPORTBLADET

Mötet med Bayern känns väldigt långt borta

Det är snart sju år sedan den legendariske pingisledaren Lollo Hammarlund gick bort, men det är ändå Lollo jag tänker på denna fredag då den fortsatta Champions League-lottningen blir klar.

Lollo brukade nämligen skämta:

- Jag har tre favoritlag: Bajen A, Bajen B och Bajen München.

Bajen A-Bayern München, den matchen kan bli verklighet redan om två veckor.

Kanske var det här den kick Hammarbys spelare behövde. Drömmen om att ställas mot ett av Europas verkliga storlag sen man först avfärdat de mindre gloriösa jugoslaverna från Partizan Belgrad.

Ett Bayern München som storsatsat inför hösten och bland annat förstärkt med de tre mittfältsstjärnorna Zé Roberto och Michael Ballack från Bayer Leverkusen plus Sebastian Deisler från Hertha Berlin.

Ärligt talat känns naturligtvis den här dubbla Bajen-matchen just nu ändå väldigt avlägsen, och när Hammarby i eftermiddag möter Giffarna från Sundsvall på Söderstadion så är det inte främst för att vässa Champions League-formen inför kommande onsdags möte med jugoslaverna utan enbart för att ta allsvenska poäng.

- Vi har faktiskt inte ens börjat tänka på Partizan-matchen än, säger också tränare Anders Linderoth.

1-2 - åt nåt håll

Hammarbys senaste fyra allsvenska matcher har alla slutat 2-1 åt något håll: 1-2 borta mot Örebro i måndags, dessförinnan 1-2 hemma mot Djurgården, 2-1 borta mot Elfsborg och 1-2 hemma mot Landskrona.

Mål har det blivit både bakåt och framåt i alla fyra matcherna efter VM-pausen, och detta är faktiskt en sorts sanning som sträcker sig ännu längre bak i tiden.

Vill du se mål, gå och se Bajen

Dagens speciella målstatistik i Sportbladet visar att Hammarby är det enda av de 14 allsvenska lagen som både gjort mål och släppt in mål i alla matcher.

Ytterligare tre lag - Landskrona, Djurgården och Örgryte - har också gjort mål i varje match, men Hammarby är ensamt om att även ha släppt in mål i alla elva matcherna.

Sensmoral: det är Hammarbys matcher man ska se om det är mål man är ute efter - och det inte spelar sån stor roll i vilket av målen bollarna hamnar.

Hittills har Hammarby kunnat köra med målgaranti - för båda målen.

Nu får vi se vad Hammarbys Ante Covic och Sundsvalls Fredrik Sundfors - i mitt tycke allsvenskans bäste målvakt i år - säger om detta i eftermiddag"

Till sist, apropå pingis och en dag för sent: Grattis Stellan Bengtsson, 50!