Vilt firande i natt efter Super Bowl

SPORTBLADET

Philadelphia Eagles vann tungviktsmötet i Super Bowl med 41-33 mot Tom Brady´s New England Patriots. Efteråt tog supportrarna firandet till gatorna där det bjöds på ett minst sagt, udda firande.

Philadelphia är en stad vida känd för sina supportrar fyllda av passion för stadens lag oavsett vilken sport det gäller.
Efter den smått makalösa segern mot New England Patriots visade Philadelphias supportrar än en gång hur man ställer till med fest.

Redan på förhand hade Philadelphias borgmästare gått ut och manat på invånarna till staden att fira vid en eventuell seger. Något som de tog på största allvar.

När tusentals människor från hela staden ockuperade gatorna för att fira långt in på natten bjöds det minst sagt på ett antal udda händelser.

Fox News rapporterar bland annat att entré ingången till det kända ”The Ritz-Carlton hotell” förstördes efter att supportrar klättrat upp på taket för att visa sin glädje. Bilar vältes omkull och människor ramlade ner från gatulyktor i sin iver att fira den nyvunna titeln.

1 av 14 | Foto: CHRIS WATTIE / X90141

Stal en polishäst

Den kanske mest bisarra händelse under nattens festande var dock incidenten där en man och kvinna, något överförfriskade bestämde sig för att stjäla en polishäst och rida längs stadens paradgata. Paret hann dock inte komma allt för långt innan polisen fick tag på förövarna.

På en video syns även hur en man hetsas fram till att hugga in på en hög med hästbajs på gatan.

Även Eagles ansvarige för sociala medier bestämde sig för att fira segern och stängde därför ner lagets twitter-konto under natten.

ARTIKELN HANDLAR OM