Eriksson tvåa kvalet i Falsterbo

SPORTBLADET

...det väcker stora förhoppningar inför söndagens final

Peter Eriksson på Cardento blev tvåa i torsdagens kval till Grand Prix.

Det väcker stora förhoppningar inför söndagens final och kommande VM i spanska Jerez i september.

- Jag fick till det himla bra, utan att behöva riskera något. Ett bra tempo och bra planering hela vägen, sedan fräste jag på mot slutet, sade Peter Eriksson.

Han var cirka två sekunder efter segraren irländaren David O'Brien, men i gengäld två sekunder före stjärnan Rodrigo Pessoa, Brasilien.

- Det är inte ofta man tar Rodrigo på tid, konstaterade Peter, med ett stort smil.

Han tyckte kvalet var lite för enkelt och det visade också de många felfria ekipagen.

Världsklass på nationshoppningen

På lördag är det nationshoppning. En av den absolut bästa i Falsterbo.

- Vi har fått säga nej till länder som Holland, England, Saudi-Arabien, som kom trea i OS i Sydney, och några till. Kalla det överflödets förbannelse, ryttarna trivs bra hos oss, säger Jana Wannius, show director för Falsterbo Horse Show.

Med är däremot Frankrike, med bland andra Eric Navet och Katie Monahan, Tyskland, som leder nationscupen sammanlagt, och Schweiz, som vann senast i Aachen.

- Förutom Aachen har vi den bästa nationshoppningen, säger en nöjd Jana.

Sverige, som är sjua sammanlagt, ställer upp med Helena Persson, Jens Fredricson, Royne Zetterman och Peter Eriksson i nämnd ordning.

Peter tror på viss chans. Han var ju en av silverhjältarna i senaste EM, men nu får han som den mest rutinerade rida sist i laget, mot först, som han brukar rida.

- Jag har ju varit med förr. Det är väl därför. Vi har väl vissa chanser, men här är ju många bra länder med.

Fokus på söndagens final

Fokus är naturligtvis också på söndagens Grand Prix-final.

- Motståndet har mindre betydelse, det gäller att rida felfritt och snabbt, säger Peter karskt. Cardento är i fin form och det är jag också. Så viss segervittring har jag.

VM går i spanska Jerez i september.

- Jag har följt en kall plan, inte presterat så mycket fram till nu även om det gick bra i nationshoppningen i Aachen med noll plus fyra fel. Nu är vi kanske i 95 procents form, det sista ska vi ta fram i VM, säger en nöjd Peter Eriksson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Ridsport