Tomas Ros lag till OS-Dreamteam i ishockey

SPORTBLADET

Ja, en ynnest att få ta ut spelare i ett OS-Dreamteam. Kanske inte lika namnkunniga spelare som i Sotji och i Vancouver, men många roliga namn och många duktiga hockeyspelare.

OAR och Sverige har en del lätta matcher på vägen fram till slutspelet, därför bygger jag mitt lag runt spelare från nämnda lag.

Sett till träningarna inför OS så kommer Mikael Wikstrand få spela en del powerplay med Fredrik Pettersson och Linus Omark. Därför tar jag med masen i laget. Kanske en skräll, men han har bra bössa och rejäl passningsklubba. 

Bredvid Wikstrand tar jag SKA-backen Gavrikov som i träningsmatcherna inför OS spelade i förstafemman med Datsyuk och Kovalchuk och i den omgivningen får man gratis-poäng

I mål sätter jag Shestyorkin, SKA-målvakten. Det är osäkert vem OAR sätter i mål, de har tre förstemålvakter i sin lineup. Förbundskapten Znarok har Shestyorkin i sitt klubblag det tror jag ger en del fördelar i laguttagningen.

Framåt ville jag bara ha min personliga favorit Kaprizov. Han har också varit het som en get inför OS och satte två mål mot Vitryssland. Sedan fyller jag på med Möller och Lindholm. Kommer göra poäng, både på isen och i mitt manager-spel.

ARTIKELN HANDLAR OM