Vann 57 miljoner – sågar motståndarna

Publicerad:
Uppdaterad:
Pius Heinz.
Foto: ap
Pius Heinz.

Pius Heinz, 22, vann poker-VM med 57 miljoner kronor i förstapris.

Nu sågar han sina motståndare i finalen.

– Jag tycker inte att någon av spelarna spelade särskilt bra, säger han.

Första handen som spelades med endast tre spelare kvar i poker-VM skulle visa sig vara helt avgörande till slut. Ben Lamb och Martin Staszko hamnade då all in mot varandra. Lamb hade kung och knekt på hand, Staszko hade par i sjuor. Ingen träffade något av korten som kom upp på bordet och Martin Staszkos par i sjuor räckte. Ben Lamb åkte ur turneringen där och efteråt har handen blivit omdiskuterad. Var det bra spelat, eller inte?

Blev en lyckträff

Nu ger sig världsmästaren Pius Heinz, 22,  in i diskussionen.

– Jag tycker inte att någon av spelarna spelade särskilt bra. Men jag kan definitivt förstå hur Ben tänkte, säger Heinz till PokerListings.

Att Lamb och Staszko agerade som de gjorde var dock en riktig lyckträff för Heinz, som blev av med den på förhand tuffaste motspelaren. Det blev en hård heads up, men till slut stod 22-åringen som världsmästare och 57 miljoner kronor rikare.

”Som att vinna OS-medalj”

Tiden efter vinsten har varit intensiv. Intervjuer och tv-framträdanden har tagit upp mycket tid. Så mycket tid att Heinz inte hunnit spela någon poker.

– Ärligt talat så har jag inte spelat en enda hand nätpoker på över en månad. Jag ser verkligen fram emot att spela igen när jag får tid, säger han till PokerListings.

Hur han värdesätter VM-titeln?

– Det är som att vinna en olympisk guldmedalj eller något sådant.

Minimedia

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN