Chockbeskedet: Han lämnar pokerjätten

SPORTBLADET

Efter ett och ett halvt års samarbete.

Nu går miljardsvensken Viktor ”Isildur1” Blom och PokerStars skilda vägar.

– Jag har njutit av min tid som proffs i teamet, säger Blom om ”skilsmässan”.

Viktor ”Isildur1” Blom, 21, slog igenom med dunder och brak i pokervärlden för några år sedan. Ynglingen från Ed kom från ingenstans – och omsatte gigantiska summor pengar mot några av världens största stjärnor, bland annat Phil Ivey.

Blom började spela poker som 14-åring men då var allt på lek. Som 18-åring, innan det stora genombrottet, började han spela på nätet och spelade då cirka 15 timmar om dagen på låga nivåer. Insatserna stegrades fort. Extremt fort. Svensken satte in 14 000 kronor på sitt pokerkonto och hade inom tre veckor spelat upp sig till 14 miljoner kronor.

Blom har under sin relativt korta pokerkarriär redan omsatt över en miljard kronor – och spelar varje vecka om miljontals kronor.

Under våren 2011 inledde Blom ett spektakulärt samarbete med pokerjätten PokerStars och blev deras stora pr-namn. Blom marknadsfördes hårt – men nu går de skilda vägar. Häromdagen avslöjades att Blom inte längre finns listas som medlem i deras proffslag, och något nytt kontrakt ska inte skrivas.

– Under sin korta tid som pokerspelare har Viktor spelat mot de största namnen inom pokern på de högsta insatserna och i de tuffaste spelen.

– Vi kommer att följa honom med stort intresse och vi önskar honom inget annat än framgång, säger Eric Hollreiser på PokerStars.

”Vill koncentrera mig”

Viktor Blom kommenterar ”skilsmässan” så här:

– Jag har njutit av min tid som proffs i teamet och önskar alla på PokerStars det bästa. Nu vill jag bara koncentrera mig på att spela poker, säger Viktor Blom.

MiniMedia

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker