Sommar-OS

”Jag är starkare på gräs än någonsin”

Av: 

Henrik Ståhl

SPORTBLADET

Svenska medaljhoppet Sofia Arvidsson hoppfull – trots att hon inte vunnit på Wimbledons gräs sedan 2005

Hon har inte vunnit en match i Wimbledon på sju år.

Men inför OS är Sveriges medaljhopp i tennis inte bara försiktigt positiv – utan explosivt självsäker.

– Jag är bättre på gräs än någonsin, säger Sofia Arvidsson.

Det kan nästan ses som en smula olyckligt att OS-tennisen spelas just på Wimbledons gräs. Sveriges stora medaljhopp Sofia Arvidsson har ju inte vunnit en match där sedan hon slog Tatiana Perebiynis i första omgången av Grand Slam-turneringen 2005 (6-3, 7-6).

Sedan den segern har hon radat upp sex raka förluster i huvudturneringen och vid två tillfällen åkt ut redan i kvalet (2007 och 2009).

”Bättre än någonsin”

I år lyckades hon bara plocka tre game mot 28-rankade ryskan Anastasija Pavljutjenkova.

Trots det går Sofia Arvidsson in i OS i London med självförtroendet på absolut topp.

– Det ska bli riktigt kul. Jag slog två bra spelare i Båstad (Roberta Vinci och Arantxa Rus, reds. anm) och det är ju perfekt att få lite matcher inför OS. Det kommer bli mycket träning och vi har gott om tid på oss att ladda, säger hon till Sportbladet.

Arvidsson och hennes team åkte i söndags på träningsläger i Eastbourne, där formen ska vässas inför stundande olympiska spel.

– I år har jag varit bättre än någonsin på gräs. I första omgången i Wimbledon mötte jag en spelare som pangade på och spelade jättebra, så det var inte så mycket att snacka om. Men gräset passar mig rent spelmässigt, jag har en bra serve och tungt spel.

Bäst chanser tror hon ändå att hon har i den mixade dubbeln, där hon tävlar med dubbelspecialisten Robert Lindstedt. De har dock bara hunnit spela två matcher ihop, båda i Wimbledon (2006 och 2012).

”Mixen är öppen”

I årets upplaga blev det förlust 6-7(11), 4-6 mot dubbelvärldsettan Max Mirnyi och nuvarande WTA-världsettan Victoria Azarenka, men de båda svenskarnas överraskande starka insats bådar gott inför OS.

– Vi hade fyra setbollar mot dem. Robban är i riktigt bra form, och han är ju en av världens bästa dubbelspelare. Mixen är en mycket öppen tävling i OS känns det som, säger hon.

Och det var tack vare just den mixade dubbeln som Sofia Arvidsson slutligen fick sin efterlängtade OS-biljett av SOK – som, trots att Arvidsson för länge sedan och med råge klarat IOK:s kvalgräns, ansåg att hon nått upp till förbundets krav.

Vem ser du som favorit i singeln?

– Serena Williams är ju bäst tycker jag. Så hon är väl den som är guldfavorit.

Men, precis som alltid i Wimbledon, kan precis vad som helst hända. Kanske till och med ett svenskt OS-guld i tennis?

– Ja, gräs är ju väldigt speciellt…

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommar-OS