Rospiggarna nära semifinal

SPORTBLADET

Bortabesegrade Smederna i första kvartsfinalen

Det är fördel Rospiggarna i SM-kvartsfinalen mot Ikaros Smederna.

Nykomlingen vann det första mötet med 49-41.

– Jag är stolt över laget och klubben, säger lagkaptenen Andreas Jonsson.

Foto: Andreas Jonsson.

Smederna, som säkrade sin plats i speedwayens SM-slutspel när Vargarna lämnade walk over, fick en drömstart på kvartsfinalen: 5-1 i första heatet genom Grzegorz Zengota och Kenni Larsen.

Det blev inte roligare än så för Eskilstunalaget och de 3 047 tålmodiga åskådarna.

Rospiggarna svarade med en femetta signerad Jonas Davidsson och Chris Harris och vägrade släppa taget när de väl skaffat sig ett grepp om matchen. Ja, faktum är att Smederna bara vann två heat till i den första kvartsfinalen. Det hjälpte inte att Grigorij Laguta, som på grund av en fotskada inte kunnat tävla sedan i juni, gjorde comeback i smedvästen.

”Stabil säsong”

Matchen kom i gång först vid 20-tiden eftersom det krävdes mycket arbete för att få den regnsjuka banan på Smedstadion i åkdugligt skick.

– Banan var lite halvsvår att åka på. Det var starterna som gällde - och vi startade bra, säger Andreas Jonsson.

Rospiggarna är nykomling i elitserien, men en sällsynt oblyg sådan. Hallstavikslaget blev trea i grundserien och har ett bra läge inför tisdagens returmöte i Parken.

– Ja, det känns väldigt bra att vi kunde vinna på bortaplan. Vi har haft en stabil säsong. Visst har vi förlorat en del matcher, men det har inte varit några brakförluster. Vi har gjort det bra, säger Andreas Jonsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway