"Finns inte ord för att beskriva den sorgen"

SPORTBLADET

Stewart efter tragedin: "Bönerna är med familjen"

1 av 9

Nascarföraren Tony Stewart körde på Kevin Ward Jr, som avled av skadorna.

Nu uttalar sig Stewart om den händelse som skakat hela idrottsvärlden.

– Det finns inte ord för att beskriva den sorg jag känner, säger han.

Under natten mot lördag kolliderade de båda förarna i racet på Canandaigua Motorsports Park i New York. Kevin Ward Jr:s bil snurrade runt flera varv och därefter var tävlingen över för hans del.

Förbannad klev han ur bilen för att diskutera med Stewart - som i full fart körde på konkurrenten. Kevin Ward flög flera meter och avled av skadorna.

– Tony Stewart borde sitta i fängelse för resten av livet, sa Wards vän Tyler Graves efter den tragiska incidenten.

"Bönerna är med familjen"

Dödsfallet har skakat en hel idrottsvärld. Under söndagskvällen berättar Tony Stewart om sina känslor efter det som hänt i i ett uttalande som Nascar-organisationen publicerar på Twitter.

– Det finns inte ord för att beskriva den sorg jag känner över händelsen som kostade Kevin Ward Jr livet. Det är en väldigt känslosam tid för alla involverade och det här anledningen till att jag bestämde mig för att inte delta i dagens race vid Watkins Glen. Mina tankar och böner är med hans familj, vänner och alla som påverkats av denna tragedi, säger Stewart.

Inte bevis för brott

Söndagens tävling genomfördes som planerat, men också flera av de andra förarna valde att inte komma till start.

Den lokala polisen säger till AP att de inte har några bevis för att Tony Stewart gjort sig skyldig till något brott. Inte heller David S. Weinsten, som är tidigare federal åklagare i Miami, tror att han blir dömd

– Jag tror att även med videon kommer det bli svårt att bevisa att det var mer än bara en olycka, säger Weinsten till AP.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport