Stjärnor tas till nåder i landslaget

Foto: Mattias Samuelsson.
SPORTBLADET

Stjärnorna Mattias Samuelsson och Patrik Malmström ratades under vårens landslagsläger.

Men nu är båda tillbaka i blågult.

– Vi hälsar dem välkomna tillbaka och så får vi se var vi landar efter det här lägret, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Förlusterna mot Tjeckien och Finland i våras fick konsekvenser för senaste landslagslägret där stjärnorna Mattias Samuelsson, Storvreta, och Patrik Malmström, Pixbo, oväntat petades.

Men nu, under uppstarten inför hösten, tas spelarna till nåder och finns med i den trupp som förbundskapten Jan-Erik Vaara tagit ut till ett läger i Stockholm i slutet av augusti. Lägret är ett delmål inför VM i Göteborg i december.

– Vi hälsar dem välkomna tillbaka och så får vi se var vi landar efter det här lägret. Jag har fått positiva rapporter om dem och deras fysiska status under sommaren, säger Jan-Erik Vaara i ett pressmeddelande.

”En storlek som vi vill ha”

Tillbaka i truppen är också Patrik Åman, AIK, och Johan Samuelsson, Granlo, som missade senaste lägret på grund av jobb respektive skada.

Och, precis som Sportbladet avslöjade igår, så får Anton Karlsson, Linköping, chansen att göra comeback i blågult, trots att han inte spelade alls ifjol på grund av skada.

– Anton var tongivande under den tiden han var med i landslaget. Framför allt i det defensiva och resoluta spelet kring vårt mål. Han har den tyngd och storlek som vi vill ha och förutom kraftfullheten är han snabb i spelvändningsspelet, säger Vaara.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy