Seger för Ekelund i EM-genrepet

Foto: Irene Ekelund.
SPORTBLADET

Mästerskapen kommer tätt för Irene Ekelund nu.

Som genrep inför EM vann hon ikväll 100 meter på JSM.

– Precis det besked vi ville ha inför EM, säger tränaren Niclas Broström.

Ja det är hektiska tider för Sveriges största sprintlöfte Irene Ekelund. Efter att ha vunnit silver på JVM i Eugene på 200 meter för två veckor sedan och sedan följt upp det med SM-seger på samma distans i helgen som gick så var det idag dags för ett sista genrep inför EM-starten kommande torsdag. Den här gången var det JSM för 17-åringar i Gävle som stod på programmet och distansen 100 meter.

Efter ett försökslopp på 11.77 och överlägsen seger följde hon upp med klar finalseger på tiden 11.62, en tiondel från årsbästa.

”Såg bra ut”

Nye tränaren Niclas Broström var nöjd:

– Det såg bra ut. Vi ville att hon skulle jobba med en aggressiv acceleration och i försöken gjorde hon det väldigt bra innan hon tog det lugnt mot slutet. I finalen snubblade hon lite i början och sjönk, men sen blev själva accelerationen väldigt bra. Loppet såg rytmiskt och bra ut. Precis det besked vi ville ha inför EM, säger han.

Irene Ekelund, tävlandes för Malmö AI, var anmäld på EM-distansen 200 meter också under JSM men väljer att avstå den. I stället blir det ett sista sprintpass hemma i Karlstad på söndag innan avresan ner till Zürich.

Även EM-klara 100-meterslöperskan Daniella Busk, 20, vann sin ålderklass på JSM. Tiden blev 11,73.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott