Längdskidor

Charlotte Kalla förföljd av stalker

Av: 

Petra Thorén

SPORTBLADET

Berättar om händelserna: ”Obehaligt”

RUKA. Medaljen har en baksida.

Främmande bilar smyger omkring på gatorna utanför huset i Sundsvall och inför världscuppremiären berättar Charlotte Kalla att hon tidigare haft en stalker efter sig.

– Jag tyckte att det var lite obehagligt när personen kontaktade mig, säger skidstjärnan.

Det var en mycket avspänd Charlotte Kalla som kom till mediaträffen inför världscupsstarten i Ruka, Finland.

Hon kör först på söndag, 10 km klassisk stil, och känner sig efter framgångarna i fjol trygg inför säsongsstarten.

– Klart att man är lite nervös, men det blir nog mer i morgon när de andra åker (sprint som Charlotte står över), säger hon.

Intervjustunden med flera journalister spände brett från rena taktiska, tekniska skidfrågor till frågor om hur hon ser på uppmärksamheten.

”Inte kört vilse”

Charlotte Kalla slog igenom när hon vann Tour de Ski 2007/2008, tog OS-guld 2010 och gjorde stor succé med två silver och stafettguld på OS i Sotji i vintras.

Och hon sa att uppmärksamheten blivit större och tagit sig oväntade uttryck.

– Jag vet, kanske någon mer bil som smugit förbi hemma och man förstått att den inte har kört vilse..., säger Charlotte Kalla.

Påverkar det dig?

– Till slut reagerade jag; nu är det många bilar som smyger förbi. Så det påverkar väl mig. Men det är rätt lugnt ändå...

Men de knackar inte på?

– Nä, det är några som gjort det. De har velat ge mig t-shirt för att jag gillar ett speciellt ställe i Sundsvall och så, säger Charlotte Kalla.

En gång har uppmärksamheten blivit väl närgången. Under perioden som Charlotte Kalla bodde i Östersund, hon flyttade till Sundsvall 2011, blev hon förföljd av en stalker.

– Jo, det har varit en och då tyckte jag att det var lite obehagligt när den personen kontaktade mig. Då har jag bett att den personen att inte skulle höra av sig. Det tog några gånger att den personen accepterade det.

Kom den personen hem till dig?

– Nej, den personen hörde bara av sig. Sen träffade jag den personen någon gång när jag var och skrev autografer. Det tyckte jag var obehagligt.

– Jag kände att det var en sjuk person.

”Respekterade inte när jag sa nej”

Men det var aldrig någon fara och Charlotte Kalla kände sig inte hotad.

– Absolut inte, men den personen ville helst vara i min närhet och ta kontakt med mig och respekterade inte när jag sa nej.

Charlotte Kalla känner dock ingen oro kring den här typen av uppmärksamhet, hon menar att det har inte varit så vanligt och mycket av uppmärksamheten är positiv.

Sen gäller det att hålla fokus.

– De framgångarna har fått mig att kontinuerligt påminna mig själv om varför jag gjort det här och behålla fokus på det jag vill göra, säger skidstjärnan.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor