Den gamle och segern

SPORTBLADET

Valentino Rossi vann premiären i motoGP

Foto: Valentino Rossi med sin trofé.

Han är äldst. Han har flest segrar och han är snabbast.

Valentino Rossi vann premiären i motoGP.

– Jag har sagt det förut, men detta var ett av mina bästa lopp någonsin, säger han.

Premiären av roadracingens kungaklass var en mycket spännande kamp mellan fyra stora förare, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Andrea Iannone och Jorge Lorenzo. Rossi, som hade problem under den fria träningen och fick ordningen på sin mc först till warm-up, kom i kapp täten på det fjärde varvet och han gav sedan aldrig upp.

Det gjorde att premiären slutade med en sensation. Den 36-årige italienaren Valentino Rossi vann före sina landsmän Andrea Dovizioso och Andrea Iannone.

– Jag hade en dålig start på helgen, men kom tillbaka och vi gjorde ett bra jobb under träningarna, säger Yamahaföraren Rossi efter loppet.

Leder VM

Detta är första gången sedan 2010 som den sjufaldige världsmästaren leder VM i motoGP, det året vann han också säsongens första lopp.

– Min cykel var fantastisk och jag blev bättre ju längre loppet gick och gav aldrig bort. Det var tufft i kampen mot de båda förarna från Ducati och mot min teamkolleg Jorge, men jag var väldigt stark på vissa ställen på banan och hittade en bra linje. Jag är otroligt glad för mig och mitt team, säger Rossi som har sju VM-titlar i roadracingens kungaklass, nio totalt.

Den regerande mästaren Marc Marquez var inblandad i en situation redan under det första varvet och han föll ner till plats 25, men jagade ikapp fältet och var femma i mål.

Gillar du motorsport och vill ha fler snabba nyheter? Följ Sportbladet Motor på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

MotoGP