Fifa: VM 2022 spelas november-december

SPORTBLADET

Fifa har bekräftat upplägget.

VM 2022 avgörs under vintertid.

Finalen kommer att spelas på Qatars nationaldag den 18 december.

I slutet av februari avslutade det Internationella fotbollsförbundet Fifas arbetsgrupp ett möte i Doha. Då föreslogs att VM i Qatar 2022 skulle avgöras i november-december, finalen skulle spelas dagen före julafton.

Fifas ordförande Sepp Blatter ville att finalen skulle spelas den 18 december, och Fifas exekutiva kommitté – som har toppmöte i dagarna - gick på 79-åringens linje.

I dag bekräftade Fifa att VM 2022 avgörs i november-december, och final kommer att äga rum på Qatars nationaldag den 18 december.

Nyhetsbyrån AP har tidigare skrivit att gruppspelet kommer att inledas den 18 november och slutspelet drar igång i början av december.

”Inte särskilt glada”

Premier League har varit kritiska till förslaget, de ville haft VM i april-maj.

– De (ligorna) är inte rasande men heller inte särskilt glada. Men även om upprörda stämmor hörs om Qatar-VM har vi sju år att förbereda oss på. Vi kommer att hitta en lösning och jag är övertygad om att alla kommer att acceptera den, sa för några veckor sedan.

– Jag tycker inte det (att klubbarna ska kompenseras). De är inte glada men de borde vara lojala.

Det är en medeltemperatur runt 40 grader i juni/juli i Qatar. Därför ansåg Fifa att det var ohållbart att arrangera VM under sommartid.

ARTIKELN HANDLAR OM

Qatar

Fifa