”Mercedes dominans fortsätter”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

F1-topparna överens om att mästarteamet fortsätter att dominera

Lewis Hamilton, Mercedes.
Foto: AP
Lewis Hamilton, Mercedes.

Mercedes dominerade 2014.

Det tippar F1-kännarna att stallet gör även 2015:

– Det verkar inte som om någonting kan bryta deras dominans, säger Red Bulls ägare Dietrich Mateschitz.

2014 var Mercedes år, stallet dominerade F1-säsongen från starten och vann samtliga lopp utom tre. Deras förare Lewis Hamilton och Nico Rosberg gjorde själva upp om VM-titeln och de andra stallen fick slåss om de poäng som blev över.

- Om Renault (Red Bulls motortillverkare) kan se till att minska avståndet till Mercedes med mellan 40 och 50 hästkrafter så har vi en bra position att attackera dem (Mercedes), om vi har en bra bil i år. Det tvivlar jag inte på, säger Red Bulls ägare Dietrich Mateschitz som var på plats under testerna i Jerez till Autosport.

– Men Mercedes är fortfarande i topp och det verkar inte som om någonting kan bryta deras dominans.

Flest varv

Under årets första tester höll sig Mercedes i mittfältet när det gällde snabba tider, men man imponerade med sin tillförlitlighet och körde varv efter varv. Totalt körde Nico Rosberg och Lewis Hamilton 516 varv, fler än något annat stall. Teamet var inte ens intresserat av att köra snabbt och det har fått ett par av F1-topparna att tro på en fortsatt dominans.

– Mercedes kommer att dominera årets VM på samma sätt som de gjorde förra året, säger den tidigare stallchefen Flavio Briatore som vunnit VM med Benetton och Renault.

– Det enda som just nu är säkert i F1 är att Mercedes är överlägsna alla andra stall.

Hoppas på Ferrari

Själv hoppas han på att Ferrari kommer tillbaka till toppen och att hans nära vän Fernando Alonso får fart på McLaren-Honda.

– Efter alla svårigheter så hoppas vi på att Ferrari kan konkurrera. Det vore fantastiskt, samtidigt är jag försiktig med att göra någon bedömning efter de första testerna, det delas inte ut några mästerskapspoäng nu. Vi vet nog mer efter nästa test, säger italienaren enligt motorpsortmagazin.

– Jag har också pratat med Fernando och han är inte orolig. Det är normalt att ha problem under inledningen av säsongen. Det är bättre att de stannar nu än under premiären i Melbourne och testerna är till för att man ska hitta problemen och lösa dem.

Två testomgångar återstår innan det är dags för säsongsstarten i Australien den 15 mars.

Följ Sportbladet Motor på Facebook

Publicerad: