André Myhrer

Stjärnan: Myhrer är ett guldhot

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Hirscher rädd för de blågula

BEAVER CREEK. André Myhrer har inte haft någon supersäsong.

Men när Marcel Hirscher får frågan om guldhot i slalom varnar han för svensken.

– André kommer att vara snabb, speciellt på flacken, säger stjärnan till Sportbladet.

Marcel Hirscher är den alpina världscupens största stjärna. Österrikaren vann den totala världscupen i fjol och är favorit till att göra det i år igen.

På tre tävlingar har Hirscher nu tagit två guld och ett silver. Först guld i superkombination och lagtävling och sedan ett silver i storslalom.

Starkast i slalom

Hirscher har dock sitt kanske starkaste kort kvar i dagens slalom. När Sportbladet frågar vem han ser som sitt största hot svarar österrikaren:

– Definitivt Felix Neureuther. Men här på den amerikanska snön är det många som kan åka bra, jag tänker på (Giuliano) Razzoli som kan vara väldigt snabb och André Myhrer. Han kommer att vara snabb, speciellt på de flacka partierna. Det finns många som kan vinna en guldmedalj.

Myhrer har varit åtta som bäst den här säsongen. Förklaringen till att Hirscher tror på svenskan kan ligga i att de tränat mot varandra i veckan.

– Jag har matchat med lite storfräsare, Hirscher och Pinturault bland annat, och jag tycker att det ser bra ut på tiden, säger Myhrer.

Har du varit lika snabb som Hirscher?

– Kan vara så.

Snabbare?

– Det ser bra ut. Jag tycker att det har fungerat bra, men det har det gjort tidigare under säsongen också så vi får se.

”Hargin imponerade”

Hirscher tror även de andra svenskarna kan vara med och slåss om medaljerna.

– Mattias (Hargin) körde, som jag sa redan i Kitzbühel, det kanske mest imponerande slalomåket jag någonsin har sett. Om han kan riskera så mycket och göra två perfekta åk med hans atletism och kraft i svängarna kan han definitivt vinna. Alla svenskarna är bra och har chans på medaljer, avslutar stjärnan.

Malin Wahlberg

Svenskarnas chanser

Andre Myhrer, 31

Bästa plac. den här säsongen: 8:a.

Kommentar: Myhrer har kämpat med sina nya skidor och väntar fortfarande på den riktiga fullträffen. Har åkt bra på träning och har vunnit i Beaver Creek tidigare. Ska det äntligen lossna nu?

Mattias Hargin, 29

Bästa plac. den här säsongen: 1:a.

Kommentar: Förväntningarna är höga på Hargin efter segern i Kitzbühel. Är i kanonform och har en enorm maxfart. Lyckas han med två åk blir det pallen.

Markus Larsson, 36

Bästa plac. den här säsongen: 7:a.

Kommentar: Har varit oerhört stabil topp tio den här säsongen. Känner sig i bra form och veteranen skulle kunna skrälla till sig medalj en bra dag.

Jens Byggmark, 29

Bästa plac. den här säsongen: 3:a.

Kommentar: Byggmark sliter hårt med materialet och snön. I sista värlscuptävlingen var han fyra sekunder efter och missade andra åket, men har överraskat förr. Blir antingen fångel eller fisk.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

André Myhrer

Marcel Hirscher

Alpint